Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: Βρήκε ανταπόκριση το κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας “Ανδρόνικος” για δωρεά μυελού των οστών

Πτολεμαΐδα: Βρήκε ανταπόκριση το κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας “Ανδρόνικος” για δωρεά μυελού των οστών

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ικανοποιητική ήταν η ανταπόκριση πολιτών της Πτολεμαΐδας στη νέα δράση για εύρεση δοτών μυελού των οστών, προκειμένου να βρεθεί συμβατός δότης για μια συμπολίτισσά μας πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση μυελού των οστών, που διοργάνωσε η “Εθελοντική Ομάδα Ανδρόνικος” σήμερα Τετάρτη, στον πεζόδρομο της οδού Περδίκκα Πτολεμαΐδας. Καθώς, πλήθος κατοίκων της περιοχής έσπευσαν για να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και για λήψη κυττάρων ώστε να εγγραφούν στην τράπεζα εθελοντών δοτών για δωρεά μυελού των οστών για όποιον ασθενή βρεθεί συμβατός.

«Για άλλη μια φορά η Πτολεμαΐδα ανταποκρίθηκε στην έκκλησή μας ώστε να βρεθεί συμβατός δότης για μια συμπολίτισσά μας που πάσχει από λευχαιμία και όχι μόνο, ώστε να γίνει μεταμόσχευση μυελού των οστών», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» η κ. Πόπη Παρασκευά, εκπρόσωπος της “Εθελοντικής Ομάδας Ανδρόνικος”.  Τόνισε μάλιστα ότι «ο κόσμος της Πτολεμαΐδας είναι πολύ ενημερωμένος, έρχεται συνειδητά και συμπληρώνει την αίτηση για να γίνει δότης μυελού των οστών και  μάς χαροποιεί πάρα πολύ αυτό, και σ’ αυτό βοηθάνε πάρα πολύ και τα ΜΜΕ.»

Εξέφρασε γενικότερα την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, με αφορμή τον 15χρονο Ανδρόνικο που έχασε τη ζωή του από λευχαιμία γιατί δεν είχε βρεθεί συμβατός δότης, ευαισθητοποιήθηκε ο κόσμος και πάνω από 2.500 κάτοικοι της περιοχής έχουν γίνει δότες μυελού των οστών. Αξιοσημείωτο είναι, όπως είπε, ότι ο απολογισμός της σημερινής δράσης απέφερε σημαντικά αποτελέσματα, καθώς μέχρι τη 1 το μεσημέρι στη λίστα των δοτών είχαν προστεθεί άλλοι 50 κάτοικοι της περιοχής, .

Η κ. Παρασκευά τόνισε πως «το φάρμακο για τη λευχαιμία είμαστε εμείς, όταν φτάνουμε στη λευχαιμία η μεταμόσχευση είναι μονόδρομος και πρέπει να γίνουμε όλοι δότες πριν και  όχι μετά.» Επισήμανε μάλιστα ότι «είναι πολύ απλή και ανώδυνη πλέον η διαδικασία να γίνει κάποιος  εθελοντής δότης. Όπως δίνουμε αίμα με το χέρι έτσι είναι και η διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών (συλλογή αιμοποιητικών κυττάρων). Διαρκεί τρεις ώρες και μετά επιστρέφεις στις δραστηριότητές σου. Όπως ο κόσμος δίνει αίμα έτσι πρέπει να δίνει και αιμοπετάλια και κύτταρα για μεταμόσχευση, γιατί έχουμε μεγάλη ανάγκη από αυτά.»

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Απόψε, Δευτέρα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης live στη εκπομπή “Επί Παντός”

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Απόψε, Δευτέρα 1η Μαρτίου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης live στη εκπομπή “Επί Παντός”, του Top Channel,απαντά ...