Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: Σε Ογκολογικό τμήμα μετατρέπεται η μονάδα Χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου – Και του Τεχνητού Νεφρού σε Νεφρολογικό – Εκδόθηκε το ΦΕΚ

Πτολεμαΐδα: Σε Ογκολογικό τμήμα μετατρέπεται η μονάδα Χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου – Και του Τεχνητού Νεφρού σε Νεφρολογικό – Εκδόθηκε το ΦΕΚ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η μονάδα Χημειοθεραπείας αλλά και του Τεχνητού Νεφρού του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας μετατρέπονται από μονάδες σε τμήματα και αναβαθμίζονται, καθώς δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2556) στις 27 Ιουνίου 2019, η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η οποία τροποποιεί τον Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».

Στην υπ’ αριθμ. Υ4α/132969/10-04-2012 κοινή υπουργική απόφαση (Β’/1148) που αφορά στον οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» και έχει τροποποιηθεί με τις υπ’ αριθμ. Γ2α/οικ.81580/01-11-2017 κοινή υπουργική απόφαση (Β’/3884) και Γ2α/οικ. 90570/22-11-2018 κοινή υπουργική απόφαση (Β’/5261), επέρχονται οι κάτωθι αλλαγές:

APΘPO ΜΟΝΟ

Στην παρ. (1) του άρθρου 6 «ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ» και ειδικότερα στην υποπερ. αα) «Παθολογικός Τομέας» επέρχονται οι κάτωθι αλλαγές:

  1. η ιατρική ειδικότητα – ειδική μονάδα «Χημειοθεραπείας» του Παθολογικού Τμήματος μετατρέπεται σε αυτοτελές ιατρικό Ογκολογικό Τμήμα με αύξοντα αριθμό (4).
  2. η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού μετατρέπεται σε Νεφρολογικό Τμήμα με αύξοντα αριθμό (5) και εντάσσεται σε αυτό μία (1) ειδική μονάδα Συνεχούς Φορητής Περιτοναϊκής Κάθαρσης.

Ως εκ τούτου ο Παθολογικός Τομέας αναδιατυπώνεται ως ακολούθως:

«αα) Παθολογικός Τομέας

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

  1. ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ

α) ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΠΑΣ

β) ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

  1. ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ
  2. ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΝΕΟΓΝΟΛΟΠΚΟ
  3. ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ
  4. ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΟ – ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΦΟΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΝΑΪΚΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ*. Η Μ.Σ.Φ.Π.Κ. ακολουθεί τα οριζόμενα στις διατάξεις της υπ’ αριθμ. Α2γ/288/1987 υπουργικής απόφασης «Προδιαγραφές και κανονισμός λειτουργίας Μονάδων Εξωνεφρικής Κάθαρσης» (Β’/107).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια των έντονων πιέσεων που άσκησε τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας αλλά και άλλοι σύλλογοι καρκινοπαθών και Νεφροπαθών της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και των πιέσεων του Δήμου Εορδαίας. Μάλιστα ιδιαίτερα για την μετατροπή της μονάδας Χημειοθεραπείας σε Ογκολογικό και τη στελέχωσή του υπήρξε συντονισμένη άσκηση πίεσης από σύσσωμους τους δημάρχους όλων των δήμων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προς το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση, καθώς το Μποδοσάκειο είναι το μοναδικό νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας στο οποίο λειτουργούσε τμήμα Χημειοθεραπείας και δεχόταν καρκινοπαθείς όλη την περιφέρεια.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Συνελήφθη ιδιοκτήτης καφενείου στην Κοζάνη-Φέρεται να αυνανιζόταν σε κοινή θέα!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ένα απροσδόκητο περιστατικό συνέβη χθες (Πέμπτη) στην Κοζάνη,όταν συνελήφθη ιδιοκτήτης καφενείου ο οποίος φέρεται να αυνανιζόταν σε κοινή ...