Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: Σε 100 δόσεις η αποπληρωμή του χρέους της ΔΕΥΑΕ στη ΔΕΗ – Με εγγυητή το Δήμο Εορδαίας

Πτολεμαΐδα: Σε 100 δόσεις η αποπληρωμή του χρέους της ΔΕΥΑΕ στη ΔΕΗ – Με εγγυητή το Δήμο Εορδαίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Απόφαση για ρύθμιση των παλαιών οφειλών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Εορδαίας στη ΔΕΗ που με τους τόκους ανέρχονται σε 5,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου (κεφάλαιο 2.800.000 ευρώ), με εγγυητή το Δήμο Εορδαίας, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση, εγκρίνοντας  ουσιαστικά σχετική ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕ στην κατεπείγουσα συνεδρίαση που πραγματοποίησε προχθές Δευτέρα, μετά την κοινοποίηση 16 τελεσίδικων οριστικών αποφάσεων της ΔΕΗ κατά της ΔΕΥΑΕ, προκειμένου να αποτραπούν κατασχέσεις και δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της επιχείρησης.

Το θέμα, που αποκάλυψε προχθές Δευτέρα το «e-ptolemeos.gr», συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δ.Σ. Εορδαίας λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, για να αποφευχθεί η εκτέλεση των 16 τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων της ΔΕΗ κατά της ΔΕΥΑΕ, διότι λήγει σήμερα 31 Ιουλίου η προθεσμία που έθεσε η ΔΕΗ για το διακανονισμό για την εξόφληση της οφειλής της ΔΕΥΑΕ. Μάλιστα στην Αθήνα μετέβη εσπευσμένα χθες το πρωί ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, για συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΗ για τον εν λόγω διακανονισμό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΕ Φώτης Ιορδανίδης, η ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών της ΔΕΥΑΕ στη ΔΕΗ, που προέρχονται από τη σύστασή της το 1983 έως και τον Ιούνιο του 2011 διότι δεν πλήρωνε την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος των αντλιοστασίων που υδροδοτούν την Πτολεμαΐδα, σύμφωνα με την πρόταση της ΔΕΗ θα γίνει όπως είχε γίνει και με τις οφειλές της ΔΕΥΑ Κοζάνης στη ΔΕΗ. Δηλαδή, σε 100 μηνιαίες δόσεις με τριτεγγυητή το Δήμο Εορδαίας και την παραγραφή ενός μέρους των αναλογούντων τόκων, λόγω παρέλευσης 5ετίας από την τελεσιδικία, και την ταυτόχρονη καταβολή τόκων και κεφαλαίου, ώστε να περιοριστεί η επιβάρυνση της ΔΕΥΑΕ από τους τόκους του διακανονισμού.

Δέσμευση από την απερχόμενη αλλά και από τη νέα δημοτική αρχή να μην μεταφερθούν στις πλάτες των καταναλωτών τα βάρη από τη ρύθμιση της οφειλής της ΔΕΥΑΕ στη ΔΕΗ με αύξηση των τιμολογίων της,  ζήτησε ο δ.σ. της μείζονος αντιπολίτευσης Σοφοκλής Σιδηρόπουλος. Με την πρόταση αυτή συντάχθηκε και η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης “Αντωνία Χόλμπα, η οποία έδωσε λευκή ψήφο για τη ρύθμιση των οφειλών της ΔΕΥΑΕ.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Συνελήφθη 22χρονος στην Φλώρινα για κατοχή 11,6  ακατέργαστης κάνναβης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Συνελήφθη χθες (26-02-2021) το απόγευμα στην Φλώρινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του ...