Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Εορδαία: Η ΔΕΗ απειλεί τη ΔΕΥΑΕ με δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για παλιά χρέη

Εορδαία: Η ΔΕΗ απειλεί τη ΔΕΥΑΕ με δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για παλιά χρέη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Σ’ αναμμένα κάρβουνα κάθεται τις μέρες αυτές η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Εορδαίας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες τοy «e-ptolemeos.gr»  άρχισαν να καταφτάνουν ειδοποιητήρια της ΔΕΗ με τα οποία απαιτεί την είσπραξη παλαιών οφειλών της επιχείρησης για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος παλαιοτέρων ετών.

Ουσιαστικά κοινοποιούνται στη ΔΕΥΑΕ τις μέρες αυτές τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις 10 ετών για εξόφληση οφειλών στη ΔΕΗ, και ως εκ τούτου η ΔΕΗ απαιτεί την εξόφληση ή ρύθμιση των παλαιών οφειλών της ΔΕΥΑΕ, ειδάλλως προειδοποιεί ότι θα προβεί σε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της επιχείρησης, όπως είχε κάνει τον Οκτώβριο του 2017 και για παλιές οφειλές 7 εκατομ. ευρώ της ΔΕΥΑ Κοζάνης.

Τα παλιά χρέη της ΔΕΥΑ Εορδαίας προς τη ΔΕΗ ανέρχονται σε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν οφειλές από το 1983 μέχρι το 2010, καθώς η επιχείρηση με πολιτική απόφαση δεν πλήρωνε για πολλά χρόνια στη ΔΕΗ την κατανάλωση ρεύματος, με το αιτιολογικό ότι η εξορυκτική δραστηριότητα της ΔΕΗ στην περιοχή κατέστρεψε τον υδροφόρο ορίζοντα και επιβάρυνε υπέρμετρα τη ΔΕΥΑ για τη γεώτρηση νερού από πολύ μεγάλο βάθος, ενώ αντίστοιχη στάση προς τη ΔΕΗ τηρούσαν και οι άλλες επιχειρήσεις ύδρευσης στην περιοχή, όπως π.χ. η ΔΕΥΑ Κοζάνης.

Κι ενώ ο Δήμος Εορδαίας τον περασμένο Φεβρουάριο έλαβε απόφαση για ανάληψη των χρεών της ΔΕΥΑΕ προς τη ΔΕΗ, ότι δηλαδή μπαίνει εγγυητής για την αποπληρωμή των χρεών της ΔΕΥΑΕ στη ΔΕΗ και ξεκίνησε διαπραγμάτευση για τον τρόπο αποπληρωμής των οφειλών αυτών, δεν είναι ακριβές γιατί δεν προχώρησε η  συμφωνία διακανονισμού για την αποπληρωμή των χρεών αυτών και τρέχει τώρα για να ρυθμίσει το χρέος.

Διότι, οι πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr» αναφέρουν επίσης ότι ήδη η διοίκηση της ΔΕΥΑΕ ξεκινά νέες διαδικασίες για το διακανονισμό των εν λόγω οφειλών στη ΔΕΗ, προκειμένου να αποτραπεί η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της επιχείρησης, θέμα το οποίο ίσως απασχολήσει και την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι υπέρογκα ποσά στη ΔΕΗ χρωστούν πολλοί Δήμοι της χώρας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας, όπως είχε αποκαλύψει το «e-ptolemeos.gr» τον περασμένο Ιανουάριο.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Επιμορφωτικό εργαστήριο εκπαιδευτικών από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης σε συνεργασία με το Center for Talented Youth Greece (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά http://www.cty-greece.gr) και το CTY του ...