Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: Ορατός ο κίνδυνος να μη λειτουργήσουν δύο Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί

Πτολεμαΐδα: Ορατός ο κίνδυνος να μη λειτουργήσουν δύο Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Άσχημα μαντάτα προμηνύονται για τη στέγαση βρεφών και νηπίων σε δύο Δημοτικούς σταθμούς της Πτολεμαΐδας από το Σεπτέμβρη, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου Εορδαίας, Γιάννης Αριστερίδης, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Εορδαίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Εορδαίας Αντωνία Χόλμπα.

Η κ. Χόλμπα ζήτησε να πληροφορηθεί τι ενέργειες έχουν γίνει για να πληρωθούν οι προϋποθέσεις που βάζει το Προεδρικό Διάταγμα 99/2017 ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να κλείσουν τόσο ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός σταθμός όσο και ο 1ος Παιδικός Σταθμός Πτολεμαΐδας.

Ο κ. Αριστερίδης απάντησε πως ο βρεφονηπιακός σταθμός και ο 1ος παιδικός σταθμός  «δεν μπορούν να λειτουργήσουν εάν δεν δοθεί παράταση, διότι δεν μπορούν να πάρουν άδεια». Σημείωσε πάντως πως έγιναν ενέργειες για καινούριους παιδικούς σταθμούς, ο ένας (βρεφονηπιακός) θα λειτουργήσει στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δημάρχου Σ. Ζαμανίδη ώστε «να τρέξουν οι διαδικασίες», αλλά και πως έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για τη στέγαση του παιδικού  που στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτήριο για να βρεθεί χώρος για να λειτουργήσει και είναι υπό δημοπράτηση.

Απαντώντας επίσης στη δεύτερη ερώτηση της κ. Χόλμπα για το τι ενέργειες έγιναν ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα από το Σεπτέμβριο η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, καθώς τα περισσότερα νηπιαγωγεία στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια, είπε ότι το θέμα της προσχολικής αγωγής θα λυθεί εν μέρει με την ολοκλήρωση ανέγερσης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας στην περιοχή ΚΕΠΤΣΕ(δίπλα στο Τμήμα Μαιευτικής), καθώς στους χώρους που θα κενωθούν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο θα στεγαστούν νηπιαγωγεία της περιοχής.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Πώς κατανέμονται τα κρούσματα του Σαββάτου στην ΠΕ Κοζάνης- Τα 10 στην Εορδαία

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Συντονιστική Επιτροπή Ενημέρωσης της Π.Ε. Κοζάνης για την πανδημία COVID-19, στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών αναφέρει ...