Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πτολεμαΐδα: Με γαλανόλευκες σημαίες η συγκέντρωση των «Πτολεμαίων Μακεδόνων» ενάντια στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών (φωτογραφίες-video)

Πτολεμαΐδα: Με γαλανόλευκες σημαίες η συγκέντρωση των «Πτολεμαίων Μακεδόνων» ενάντια στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών (φωτογραφίες-video)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με τις γαλανόλευκες σημαίες ανά χείρας, πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, μετά από κάλεσμα των «Πτολεμαίων Μακεδόνων» στο facebook, η συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, από τους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Εντυπωσίασε, μάλιστα η μεγάλη ελληνική σημαία που γέμισε την πλατεία, μια σημαία της ομάδας «Μακεδονική Σάρρισσα».

Οι  «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» και αρκετός κόσμος θέλησαν να περάσουν το μήνυμα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, ζητώντας να μην «παραδοθούμε» και να μην «πουλήσουμε» την Μακεδονία. Στην πλατεία της Πτολεμαΐδας βρέθηκε αρκετός κόσμος προκειμένου να περάσει ηχηρό μήνυμα στους βουλευτές, κατά της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο κάλεσμά τους: «24 -1-19 είναι πλέον μια ημερομηνία ταυτόσημη με τις ημερομηνίες, πληγές του έθνους Μία ημερομηνία που ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει με τα ποιο μελανά γράμματα, θα γράψει πως μια χούφτα αριστερόστροφων φασιστών αφού κατάφερε να υφαρπάξει την ψήφο του Ελληνικού λαού, πούλησε και την Μακεδονία μας. Ο ιστορικός του μέλλοντος όμως φίλες και φίλοι μου δεν πρέπει να γράψει ότι αυτό το κατάφεραν αμαχητί, θα πρέπει να γράψει πως οι Έλληνες «έπεσαν» μέχρι τελευταίας ρανίδος, όπως αρμόζει στην ιστορία μας. Κάποτε μέσα από αυτή την σελίδα έκανα μια ερώτηση, τι θα απαντήσουμε όταν μας ρωτήσουν τα παιδιά μας τι έκανες όταν πούλησαν την Μακεδονία μπαμπά;;; Πρέπει όλοι μας να πούμε με περηφάνια, έκανα τα πάντα παιδί μου και όταν θα αφήσω αυτό το κόσμο να μπορώ να σταθώ περήφανα δίπλα σε όλους αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για την Μακεδονία».

Η συγκέντρωση ήταν δυναμική σε παλμό και με πολλά συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη