Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: Κύκλος σεμιναρίων για τη στήριξη καρκινοπαθών

Πτολεμαΐδα: Κύκλος σεμιναρίων για τη στήριξη καρκινοπαθών

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στην ενημέρωση των καρκινοπαθών και όχι μόνο για σύγχρονα ζητήματα γύρω από την ασθένεια του καρκίνου, στοχεύει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας, με ένα κύκλο οκτώ  σεμιναρίων που διοργανώνει το δίμηνο Οκτώβριο – Νοέμβριο 2018.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στη στέγη του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Βασ. Σοφίας 23 (2ος όροφος), κάθε Τετάρτη στις 5μ.μ., με έναρξη την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, από την Ψυχολόγο Υγείας, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία στην ψυχολογική υποστήριξη ατόμων με καρκίνο και πένθος, Πηνελόπη Μελίδου.

«Προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους καρκινοπαθείς και να κινητοποιήσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε για σύγχρονα ζητήματα γύρω από τον καρκίνο, όπως είναι η απώλεια μαλλιών, η εικόνα σώματος, οι σεξουαλικές σχέσεις, η άσκηση και ο καρκίνος, ή η ενημέρωση παιδιού για τον καρκίνο συγγενικού προσώπου», ανέφερε η κ. Μελίδου μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr». Σημείωσε ότι οι ομιλίες θα μικρές, καθώς θα υπάρχει διάδραση και παιχνίδι ρόλων, αφού η  προσπάθεια εστιάζεται κυρίως στο «να μπορέσουμε να βοηθήσουμε άτομα με καρκίνο να αποκτήσουν ποιότητα ζωής, αλλά να στηριχθούν και τα άτομα που βρίσκονται δίπλα σε ένα άτομο με καρκίνο, είτε είναι συγγενής είτε φίλος». Πάνω απ’ όλα όμως, τόνισε, επειδή κάποιοι θεωρούν ακόμη τον καρκίνο ένα ζήτημα ταμπού «προσπαθούμε να ρίξουμε αυτό το μαύρο τοίχος.»

Εάν υπάρξει ανταπόκριση, στόχος της διοίκησης των Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας είναι να οργανωθεί στη συνέχεια και νέος κύκλος σεμιναρίων, με άλλα σύγχρονα θέματα γύρω από τον καρκίνο ή να οργανωθεί ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα με «δημιουργικές μέρες» για καρκινοπαθείς.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Νίκος Λυσσαρίδης- Αντιπεριφερειάρχης: «Η δολοφονία χαρακτήρα είναι δειλή και αδιάντροπη πράξη- Είχα δικαίωμα να καταθέσω αίτηση στο πρόγραμμα»- Δριμεία επίθεση στη Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με μία πολύ έντονα φορτισμένη ομιλία, η οποία είχε χαρακτηριστικά προσωπικού τόνου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Λυσσαρίδης, υπεραμύνθηκε των ...