Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: Εργασίες για δύο νέες παιδικές χαρές στο Παλιό Πάρκο με σύγχρονα παιχνίδια και για ΑμΕΑ – Απομακρύνθηκαν γέρικα και επικίνδυνα δέντρα από το πάρκο και θα φυτευτούν νέα

Πτολεμαΐδα: Εργασίες για δύο νέες παιδικές χαρές στο Παλιό Πάρκο με σύγχρονα παιχνίδια και για ΑμΕΑ – Απομακρύνθηκαν γέρικα και επικίνδυνα δέντρα από το πάρκο και θα φυτευτούν νέα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Συνολική ανάπλαση γίνεται από τον Δήμο Εορδαίας στο Παλιό Πάρκο Πτολεμαΐδας, όπου και θα φτιαχτούν δύο νέες παιδικές χαρές, σε αντικατάσταση αυτών που υπήρχαν στο σημείο και «ξηλώθηκαν» λόγω ακαταλληλότητας, ενώ επίσης απομακρύνθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ακατάλληλα, παλιά και επικίνδυνα δέντρα, υλοποιώντας απόφαση της παλιάς δημοτικής αρχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, και σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση – κόψιμο των δέντρων, αυτά ήταν γέρικα και επικίνδυνα, μάλιστα επί θητείας Σάββα Ζαμανίδη το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας με τη σύμφωνη γνώμη όλων των υπηρεσιών είχε λάβει και τη σχετική απόφαση, η οποία εκτελείται από την παρούσα δημοτική αρχή, σε συνδυασμό με τις νέες παιδικές χαρές που θα μπουν.

Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως υπάρχει ήδη μελέτη από γεωπόνους, που προβλέπει την αντικατάσταση των δέντρων που απομακρύνθηκαν και όσων θα απομακρυνθούν (σύνολο όχι πάνω από δέκα), οπότε και θα φυτευτούν νέα και κατάλληλα δέντρα.

Μιλώντας στον «Π» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας Νίκος Φουρκιώτης, τόνισε, αρχικά και σε ό,τι αφορά τα δέντρα, ότι κόπηκαν παλιά και άκρως επικίνδυνα πεύκα, υλοποιώντας παλαιότερη απόφαση, μάλιστα τα δέντρα που θα αντικατασταθούν είναι έτοιμα για φύτευση όταν χρειαστεί.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τις παιδικές χαρές, πρόκειται να γίνουν δύο νέες στο παλιό πάρκο και μια ακόμη στο Πάρκο Μελανοφρύδη και στην παρούσα φάση βρίσκονται στη βάση των οικοδομικών εργασιών.

Επίσης, για τις παιδικές χαρές, αφού ολοκληρωθούν οι οικοδομικές εργασίες, ο δήμος είναι σε αναμονή για την άφιξη των οργάνων που θα τοποθετηθούν εκεί, διαδικασία που καθυστέρησε λόγω αναστολής εργασιών στα εργοστάσια.

«Σε κάθε παιδική χαρά θα τοποθετηθούν όργανα σύγχρονα και ασφαλή, που θα τηρούν όλες τις προδιαγραφές, ενώ σε κάθε παιδική χαρά θα υπάρχουν και όργανα για παιδιά με αναπηρίες», σημείωσε ο κ. Φουρκιώτης.

Το σύνολο της εργολαβίας για τις παιδικές χαρές ανέρχεται στις 700.000 ευρώ και αφορά οκτώ (8) παιδικές χαρές στον αστικό ιστό της πόλης. Εξ αυτών οι οικοδομικές εργασίες έχουν προχωρήσει στις πέντε παιδικές και οι τρείς που απομένουν είναι στο Παλιό Πάρκο και Πάρκο Μελανοφρύδη.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι και επόμενος στόχος της δημοτικής αρχή είναι να προχωρήσουν και σε παιδικές χαρές στις κοινότητες.

Σε εξέλιξη έργα υπογείωσης καλωδίων

Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου, Β. Σοφίας και Περδίκκα, εργασίες της ΔΕΗ για υπογείωση καλωδίων. Τα έργα που γίνονται στους πεζοδρόμους, θα καταλήγουν σε υπόγειο υποσταθμό στο Παλιό Πάρκο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στις οδούς Μ. Αλεξάνδρου και Β. Σοφίας και θα ακολουθήσει η οδός Περδίκκα.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Καστοριά: Μεγάλη φωτιά στο Μονόπυλο – Επιχειρούν πάνω από 20 πυροσβέστες και 2 καναντέρ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στο Μονόπυλο Καστοριάς – Επιχειρούν πάνω από 20 πυροσβέστες και ...