Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: Εντυπωσιακή άσκηση της Πυροσβεστικής στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της ΕΔΑΔΥΜ ΑΕ στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου

Πτολεμαΐδα: Εντυπωσιακή άσκηση της Πυροσβεστικής στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της ΕΔΑΔΥΜ ΑΕ στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Επιτυχία σημείωσε η ετήσια άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη στις 10 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης της ΕΔΑΔΥΜ στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ.

Στην άσκηση συμμετείχαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα εννέα άτομα, ενώ συνέδραμε και όχημα πυρασφάλειας της επιχείρησης, αλλά και το ΕΚΑΒ.

Το σενάριο προέβλεπε την κατάσβεση εκδήλωσης φωτιάς στο σιλό αποκομιδής των απορριμμάτων του εργοστασίου, στο οποίο μεταφέρονται τα απορρίμματα μετά από χειροδιαλογή στην ταινία μεταφοράς όπου και εκδηλώθηκε η φωτιά από κάφτρες τσιγάρων -σύμφωνα με το σενάριο, καθώς και απεγκλωβισμό ενός εργαζόμενου στην επιχείρηση στο χώρο του σιλό, ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του. Οπότε, ταυτόχρονα με την κατάσβεση έγινε και ο απεγκλωβισμός του εργαζόμενου ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο χώρος επιλέχθηκε λόγω των επικίνδυνων, εύφλεκτων υλικών που διαχειρίζεται το εργοστάσιο ανακύκλωσης της ΕΔΑΔΥΜ, ώστε να έχουν οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας την εμπειρία του χώρου, σε περίπτωση που χρειαστεί η επέμβασή τους, δήλωσε ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας, Υποπυραγός Βασίλης Ζιώγου, ο οποίος είχε και την ευθύνη για τη διεξαγωγή της άσκησης, εκφράζοντας μάλιστα την ικανοποίησή του για την επιτυχία με την οποία στέφθηκε η άσκηση της υπηρεσίας του την οποία παρακολούθησαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Πυροσβεστικού σώματος.

Τις ευχαριστίες του προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας που επέλεξε το εργοστάσιο ανακύκλωσης της ΕΔΑΔΥΜ για να διεξάγει την ετήσια άσκησή της, εξέφρασε ο διευθυντής λειτουργίας του εργοστασίου Κωνσταντίνος Ματσάγγος. Διότι, όπως σημείωσε, παρόλο ότι τηρούνται πλήρως τα μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα χρειαστούν στην πραγματικότητα οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μιχάλης Γ. Παπαδόπουλος Βουλευτής Ν. Κοζάνης «Ένα αποφασιστικό βήμα επετεύχθη: Αυξημένες κατά 5 – 25% οι κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα για την περίοδο 2022-2027» -Δελτίο Τύπου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μια σημαντική εξέλιξη, μια κυβερνητική επιτυχία, αλλά κυρίως μια νέα παράμετρος για την επιτυχή έκβαση της δίκαιης μετάβασης ...