Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση εκκένωσης του Μποδοσάκειου νοσοκομείου

Πτολεμαΐδα: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση εκκένωσης του Μποδοσάκειου νοσοκομείου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση μερικής εκκένωσης του Μποδοσάκειου νοσοκομείου σε περίπτωση σεισμού 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στο πλαίσιο εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ».

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης καταγράφονται ζημίες στο κτήριο, τραυματισμοί ασθενών και  συνοδών οι οποίοι μεταφέρονται σε πρόχειρα ιατρεία (στρατιωτικές σκηνές) που στήθηκαν στο προαύλιο του νοσοκομείου, αλλά και εκδήλωση φωτιάς στα μαγειρεία, καθώς και εγκλωβισμός ατόμων σε ταράτσα και στον 3ο όροφο του νοσοκομείου.

Την κανοποίησή του για την άσκηση αυτή εξέφρασε ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νικόλαος Παπαευσταθίου, επόπτευσε την άσκηση, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για την 60η σε πανελλαδικό επίπεδο άσκηση διακρίβωσης της ετοιμότητας του προσωπικού του νοσοκομείου σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και κρίσεων, που στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με το σενάριο, αφορούσαν τις συνέπειες ενός σεισμού που έγινε στην περιοχή και έπληξε και το νοσοκομείο, καθώς και την εκδήλωση φωτιάς στα μαγειρεία, προκειμένου να ξέρει το προσωπικό τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει σε μια έκτακτη κρίση, αλλά και «για να διαπιστωθεί η ετοιμότητα των υπόλοιπων εμπλεκόμενων υπηρεσιών, δηλαδή του ΕΚΑΒ, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Στρατού, της Πολιτικής Προστασίας και των λοιπών εθελοντικών οργανώσεων που ενδεχόμενα θα συνδράμουν σε μια τέτοια περίπτωση, ώστε όλοι μαζί να μπορέσουν να λειτουργήσουν σαν συνισταμένη δυνάμεων για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και πάνω απ’ όλα να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες.» Πρόσθεσε ότι «τα συμπεράσματα και οι παρατηρήσεις που έχουμε κάνει θεωρώ ότι θα βοηθήσουν να βελτιωθούν κάποιες παραλείψεις που διαπιστώσαμε.»

Ικανοποιημένοι δήλωσαν και ο Διοικητής του Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο Γιώργος Χιωτίδης και η υποδιοικήτρια του Μποδοσάκειου Αναστασία Βαρδάκα. «Καλό είναι να γίνονται τέτοιες ασκήσεις, διότι η ασφάλεια ενός συστήματος υγείας κρίνεται όχι μόνο από το επίπεδο υγείας το οποίο  παρέχει, αλλά και από το πώς μπορεί να αντιμετωπίσει κρίσιμες καταστάσεις», τόνισε ο κ. Χιωτίδης.

Τις ευχαριστίες της προς όλους του εμπλεκόμενους στην άσκηση εξέφρασε η κ. Βαρδάκα, μετά και τις δηλώσεις του Διοικητή του ΕΚΕΠΥ ότι όλα πήγαν καλά.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ανοιξε το Α21 για το επίδομα παιδιού 2021

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ανοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης Α21 για το Επίδομα Παιδιού έτους 2021 σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ. ...