Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πτολεμαΐδα: Ένταση και καταγγελίες στο 28ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εορδαίας

Πτολεμαΐδα: Ένταση και καταγγελίες στο 28ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Επεισοδιακή ήταν σήμερα Τρίτη η έναρξη των εργασιών του έκτακτου 28ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας, καθώς στιγματίστηκε από καταγγελίες της παράταξης “Αγωνιστική Συνεργασία” για «συνέδριο νοθείας» και την αποχώρηση των αντιπροσώπων της από τις εργασίες του συνεδρίου. Καθώς, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της στο Δ.Σ., Σταύρος Μωϋσιάδης, «η διοργάνωση του συνεδρίου αποσκοπεί στην εκλογή νόθων αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, καθώς συμμετέχουν αντιπρόσωποι από σωματεία «σφραγίδες» που δεν έχουν εκδώσει ούτε μια ανακοίνωση και δεν έχουν κάνει κανονική εκλογική διαδικασία.»

Στο συνέδριο συμμετέχουν 153 σύνεδροι και η διαδικασία προχώρησε κανονικά τελικά, καθώς εγκρίθηκε ο διοικητικός απολογισμός που παρουσίασε ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αναστάσιος Τσιλφίδης, όπως  και ο οικονομικός απολογισμός και  το πρόγραμμα δράσης για την επόμενη περίοδο.  Σχολιάζοντας την αποχώρηση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» ο κ. Τσιλφίδης δήλωσε ότι «κακώς αποχώρησαν», ενώ αναφερόμενος στο λόγο προκήρυξης έκτακτου συνεδρίου είπε πως «όλη η χώρα φωνάζει ότι θέλει εκλογές και το Εργατικό Κέντρο κάνει εκλογές, εάν φοβόταν δεν θα έκανε εκλογές, δεν υπάρχει ζήτημα». Τόνισε μάλιστα ότι το συνέδριο προκηρύχθηκε διότι «υπάρχει ζήτημα ανανέωσης και ζήτημα πολιτικών εξελίξεων αυτή τη χρονιά και θέλουμε να ξεμπερδεύουμε», καθώς όπως σημείωσε, κάποια μέλη του Δ.Σ. θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και περιφερειακή διοίκηση και στην  κεντρική πολιτική σκηνή «και δεν μπορεί να έχουμε το ζήτημα του Εργατικού Κέντρου στα πόδια μας.»

Τα ζητήματα που απασχόλησαν την ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας την προηγούμενη περίοδο ήταν πολλά. Κανένα από αυτά δεν άφησε αμέτοχη την απερχόμενη Διοίκηση και προσπαθήσαμε με όποια μέσα διαθέτουμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στην επίλυση των προβλημάτων, ανέφερε ο κ. Τσιλφίδης κατά την παρουσίαση του διοικητικού απολογισμού και τόνισε: «Ζητήματα που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της υγείας, ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα, ζητήματα για την ορθή λειτουργία των οργανισμών που εξυπηρετούν τους εργαζόμενους και τους ανέργους της περιοχής μας, κυριάρχησαν στην ατζέντα μας. Κανένα από αυτά δεν άφησε αμέτοχη την απερχόμενη Διοίκηση και προσπαθήσαμε -με όποια μέσα διαθέτουμε- να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στην επίλυση των προβλημάτων. Ζητήματα που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της υγείας, ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα, ζητήματα για την ορθή λειτουργία των οργανισμών που εξυπηρετούν τους εργαζόμενους και τους ανέργους της περιοχής μας, κυριάρχησαν στην ατζέντα μας.»

Το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εορδαίας ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη με την ψηφοφορία για την ανάδειξη οργάνων νέας διοίκησης και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6μ.μ..

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη