Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πτολεμαΐδα: Διαμαρτυρία εργαζομένων στη ΔΕΥΑΕ για καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών τους

Πτολεμαΐδα: Διαμαρτυρία εργαζομένων στη ΔΕΥΑΕ για καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών τους

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την έντονη διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων και αναδρομικών αποδοχών, εξέφρασαν εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης Εορδαίας (ΔΕΥΑΕ), στη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Θωμάς Καραθωμάς, διαμαρτυρήθηκε για εμπαιγμό, διότι ενώ εκδόθηκε από τον περασμένο Φεβρουάριο η δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΕ και ορίζει την επιστροφή των μισθολογικών αποδοχών τους στα επίπεδα του 2012, η απόφαση αυτή δεν υλοποιείται εδώ και δύο μήνες και οι υπηρεσίες της επιχείρησης μεταθέτουν η μια στην άλλη την ευθύνη. «Οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν εξόφληση παρά μόνο προκαταβολές αλλά έχουν οικογένειες και θέλουν να κάνουν Πάσχα», είπε, ενώ συνάδελφοί του που παραβρίσκονταν στη συνεδρίαση έκαναν επίσης λόγο για «εμπαιγμό» και ότι οι υπηρεσίες της επιχείρησης τους έχουν κάνει “μπαλάκι”.

Το λόγο για την καθυστέρηση αυτή, και μάλιστα εγγράφως, ζήτησε από τη γενική διευθύντρια της επιχείρησης ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΕ Φώτης Ιορδανίδης, που προήδρευσε στη συνεδρίαση, ενώ τη δυσαρέσκειά του για την μη υλοποίηση της δικαστικής αυτής απόφασης εξέφρασε και το μέλος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Ανδρεάδης, αφήνοντας μάλιστα γενικότερα αιχμές, καθώς όπως δήλωσε, το πρόβλημα είναι ότι «παίρνονται αποφάσεις από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΕ αλλά δεν υλοποιούνται.»

Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια της ΔΕΥΑΕ Ησαϊα Καρακασίδου, απάντησε πως παρόλο που η δικαστική αυτή απόφαση δεν επιδόθηκε επίσημα με δικαστικό επιμελητή, έδωσε εντολή για τον υπολογισμό των νέων μισθών και των επιδομάτων στους εργαζόμενους, αλλά η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι ο χρόνος ήταν πολύ μικρός για να γίνει η επεξεργασία των στοιχείων, αλλά και γιατί υπάρχει και τεχνικό κόλλημα, δεν ήταν δηλαδή έτοιμο το νέο υπολογιστικό πρόγραμμα, ώστε να γίνει η επεξεργασία της μισθοδοσίας των εργαζομένων και ο υπολογισμός των επιδομάτων που δικαιούνται. «Εάν έρθει το πρόγραμμα και δεν προχωρήσει η διαδικασία θα επιρριφθούν ευθύνες», πρόσθεσε.

Να γίνουν άμεσα οι δέουσες ενέργειες ώστε μέχρι την Τρίτη του Πάσχα να λυθεί το θέμα, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΕ.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη