Αρχική > Slider > Πτολεμαΐδα: Πάνδημο “ύστατο χαίρε” στον πρ. δήμαρχο Κώστα Μαυρομάτη

Πτολεμαΐδα: Πάνδημο “ύστατο χαίρε” στον πρ. δήμαρχο Κώστα Μαυρομάτη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Μεγάλο πλήθος κόσμου και δεκάδες εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της περιφερειακής διοίκησης και της πρώην νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και πλειάδα  εκπροσώπων φορέων ξεπροβόδισαν σήμερα Τρίτη, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στην τελευταία του κατοικία τον πρώην δήμαρχο Πτολεμαΐδας, Κωνσταντίνο Μαυρομάτη, ο οποίος απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς,  τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε ηλικία 80 ετών.

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο ναό του Αγίου Στεφάνου όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του, καθώς παρίστατο σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλο το νομό Κοζάνης και τη Δυτική Μακεδονία και πρώην δήμαρχοι, ο περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πρώην νομαρχιακών αρχών του νομού Κοζάνης,  πολιτευτές, και κυρίως αμέτρητοι πολίτες που προσήλθαν για το “τελευταίο αντίο” στον για 8 ολόκληρα χρόνια δήμαρχο του πρώην δήμου Πτολεμαΐδας, Κ. Μαυρομάτη.

Στην αγαστή συνεργασία που είχε με τον Κ. Μαυρομάτη αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο οποίος χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία. Συνεργάστηκαν είπε «για το καλό της πόλης, της περιοχής αλλά και της εκκλησίας, ιδιαίτερα για να γίνει το Μποδοσάκειο νοσοκομείο και το μεγάλο έργο της τηλεθέρμανσης», τα χρόνια που ο ίδιος ήταν πρωτοσύγκελος της μητρόπολης και ευχήθηκε «να τον αναπαύσει ο Θεός και να τον κατατάξει μεταξύ των δικαίων», ιδιαίτερα που ως δήμαρχος «συνεργάστηκε με την εκκλησία», όπως τόνισε.

Το έργο του Κ. Μαυρομάτη ως δημάρχου εξήρε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, Παντελής Παπαοικονόμου, στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε –  λόγω απουσίας του δημάρχου. «Ο Δήμος Εορδαίας, η γη της Εορδαίας και η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας πενθούν σήμερα μαζί με την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους, αλλά και την αυτοδιοικητική, εκπαιδευτική κοινότητα τον εκλιπόντα εκπαιδευτικό, αυτοδιοικητικό, αθλητή και Άνθρωπο Κωνσταντίνο Μαυρομάτη», ανέφερε ο κ. Παπαοικονόμου, επισημαίνοντας ότι: «Η περιοχή μας έχει ιδιαίτερο λόγο να πενθεί τον άνθρωπο που διετέλεσε επί δύο τετραετίες (1997-1994) δήμαρχος Πτολεμαΐδας, σφραγίζοντας με το όνομά του πολλά από τα μεγαλύτερα έργα (Τηλεθέρμανση, Βιολογικός Καθαρισμός, Πυροσβεστική υπηρεσία, Εμπορικό Πολύκεντρο κ.α.), που δημιουργήθηκαν στην πόλη αναβαθμίζοντας αισθητά την ποιότητα ζωής των πολιτών. Θρηνεί τον άνθρωπο που παρά την κοινωνική και αυτοδιοικητική του καταξίωση παρέμεινες πάντα απλός, ταπεινός και προσιτός, πρόθυμος να προσφέρει τις γνώσεις του σε όποιον χρειάστηκε. Θρηνεί τον πρεσβευτή της περιοχής μας που με τα πρωτοποριακά έργα, όπως η τηλεθέρμανση και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ως Δήμαρχος, την προέβαλλε σε πανελλαδικό επίπεδο.»

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην «αξιόλογη συγγραφική δράση που ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια ο Κ. Μαυρομάτης», με την έκδοση ενός βιβλίου για την Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας, τη λειτουργία της οποίας ο ίδιος προώθησε, μετουσιώνοντας ένα όραμα ετών των μηχανικών της ΔΕΗ. Πριν λίγο καιρό, πρόσθεσε, ολοκλήρωσε το πόνημά του για την ιστορική ομάδα του «ΑΡΗ Πτολεμαΐδας» και τη συμβολή της στο τοπικό ποδόσφαιρο, που επρόκειτο να παρουσιαστεί, αλλά τον πρόλαβαν τα γεγονότα.»

Ο κ. Παπαοικονόμου έκλεισε τον επικήδειο λόγο του με την υπόσχεση ότι  «εμείς θα συνεχίσουμε να διατηρούμε τη μνήμη του αιωνία» και ευχήθηκε «ο Θεός να τον αναπαύσει και τον κατατάξει εν σκηνές δικαίων.»

Επισημαίνεται τέλος ότι η κηδεία του Κ. Μαυρομάτη τελέστηκε με δαπάνη του Δήμου Εορδαίας, με βάση ψήφισμα που εξέδωσε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας σε έκτακτη –  κατεπείγουσα συνεδρίασή του την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017, μετά από εισήγηση του  Δημάρχου Σάββα Ζαμανίδη, ενώ με βάση το ίδιο ψήφισμα μεσίστια κυμάτιζε η σημαία στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Εορδαίας, σε ένδειξη πένθους.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη