Ο Δήμος Εορδαίας προσκαλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025, στις 18:00, στην Πτολεμαΐδα. Η εκδήλωση ξεκινά από τον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης και καταλήγει στην κεντρική πλατεία της πόλης, με τη «Φλόγα της Αγάπης» να μεταφέρει το μήνυμα της αλληλεγγύης και της εθελοντικής προσφοράς.
Η δράση, η οποία είχε αναβληθεί στις 28 Σεπτεμβρίου λόγω κακοκαιρίας, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών. Το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης είναι:
«Σταγόνα–σταγόνα, φιάλη–φιάλη, γινόμαστε ένα μεγάλο κόκκινο ποτάμι αγάπης, αλληλεγγύης, ζωής!»
Στη Λαμπαδηδρομία συμμετέχουν και στηρίζουν τοπικοί σύλλογοι, φορείς και κοινότητες, όπως το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, πολιτιστικοί σύλλογοι Ποντίων, Μικρασιατών και Θρακιωτών, ο Σύλλογος Δρομέων Οδοίπορων, ο Φυσιολατρικός Όμιλος Κομνηνών, σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών, η ΚΟΙΝΣΕΠ Λαμπηδόνες, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και η ΔΕΤΗΠ.