Αρχική > Επιχειρήσεις > Ψυχραιμία συνιστά το Επιμελητήριο Καστοριάς: Να δοθεί βαρύτητα στον αγροτικό τομέα

Ψυχραιμία συνιστά το Επιμελητήριο Καστοριάς: Να δοθεί βαρύτητα στον αγροτικό τομέα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Αγαπητοί επιχειρηματίες και συμπολίτες

Χθες Δευτέρα 1 Απριλίου συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου μας. Κυρίαρχο θέμα η ανησυχία όλων μας για το μέλλον του τόπου και την υγεία όλων των Πολιτών. Δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνήματα και επιστολές για ζητήματα που απασχολούν κυρίως τους επιχειρηματίες της περιοχής μας. Είμαστε σε καθημερινή επαφή με όλους τους αρμοδίους σε Δημοτικό, Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο, μεταβιβάζουμε όλα τα αιτήματα και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις. Δηλώνουμε παρόντες και δίπλα σε όποιον χρειαστεί την βοήθεια μας.

Παρακολουθούμε τους προβληματισμούς σε σχέση με την οικονομία, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ζητήματα τροφοδοσίας προϊόντων διατροφής της αγοράς. Άμεση προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στον Αγροτικό τομέα. Πρέπει   άμεσα σε τοπικό επίπεδο να καταγραφούν οι αδυναμίες των παραγωγών και να καλυφθούν όποιες και αν είναι αυτές. Παρακολουθούμε τα ζητήματα της Γούνας σε Διεθνές επίπεδο, της τοπικής εμπορικής αγοράς και του συνόλου της επιχειρηματικότητας.

Ακούγονται και θα ακουστούν πολλά σε αυτήν την δύσκολη εποχή. Από ειδήσεις φωτοβολίδες μέχρι και κάποιες ακραίες φωνές παραπληροφόρησης που λόγω των συνθηκών, που μας κάνουν ευάλωτους, βρίσκουν την ευκαιρία να διεισδύσουν και να  σπέρνουν πανικό προς όφελος τους. Συστήνουμε ψυχραιμία. Σαφέστατα σε οικονομικό επίπεδο ακόμα και προτού την πανδημία η κατάσταση στην Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα στην Καστοριά ήταν πολύ άσχημη. Πόσο μάλιστα τώρα εν μέσω πανδημίας που παρέλυσε όλη η επιχειρηματική δραστηριότητα. Κανείς από μάς δεν πιστεύει ότι η επόμενη μέρα, που ευχόμαστε να είναι σύντομα, θα είναι μία απλή επανεκκίνηση από το σημείο που σταματήσαμε. Τα οικονομικά μέτρα που λήφθηκαν και λαμβάνονται καθημερινά από την Κυβέρνηση είναι μέτρα με σκοπό την ανακούφιση και την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Με άγνωστη την διάρκεια της πανδημίας και των συνθηκών που θα διαμορφωθούν στο παγκόσμιο εμπόριο, είναι δύσκολο τώρα να προβλέψουμε το οικονομικό περιβάλλον και τα οικονομικά μέτρα που πρέπει να παρθούν. Όποιες λοιπόν και να είναι οι συνθήκες θα αγωνιστούμε, όλοι μαζί με πίστη και ομοψυχία  και θα τα καταφέρουμε.

 

Προς το παρόν και για όσο χρειαστεί ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ.

 

Εκ της Διοικήσεως,  Ο πρόεδρος Καραταγλίδης Χαράλαμπος.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ψηφιακή έκθεση Food Expo στην οποία θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στην ψηφιακή έκθεση Food Expo Digital 2021 η οποία θα διεξαχθεί στις ...