Αρχική > Πολιτική > Ψεύτικη η είδηση ότι πέθανε ο Κάρολος Παπούλιας

Ψεύτικη η είδηση ότι πέθανε ο Κάρολος Παπούλιας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ψεύτικη ήταν η είδηση ότι πέθανε ο Κάρολος Παπούλιας. Η είδηση μεταδόθηκε απ’ το Twitter account του Παναγιώτη Πικραμμένου, το οποίο, ωστόσο, ήταν hoax και δημιουργήθηκε απ’ τον Ιταλό δημοσιογράφο Tommasso Debenedetti.

Το Twitter account δημιουργήθηκε πριν από δύο ημέρες απ’ τον Ιταλό δημοσιογράφο, ο οποίος έγραψε το μεσημέρι της Τετάρτης στον εν λόγω λογαριασμό ότι πέθανε ο Κάρολος Παπούλιας, μια είδηση, η οποία ήταν ψεύτικη.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί δραματικά γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί με οτιδήποτε διαβάζουμε, ειδικά όταν δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος Ιταλός δημοσιογράφος είχε φτιάξει πριν από μερικούς μήνες και ψεύτικο account της πρώην υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, κι είχε μεταδώσει ψευδώς ότι είχε φύγει απ’ τη ζωή ο Κώστας Γαβράς.

Ποιος είναι ο Tommaso Debenedetti;
Είναι Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας ψευδών ειδήσεων. Ο ίδιος έχει γράψεις πολλές ψευδές συνεντεύξεις που δημοσιεύτηκαν από συγγραφείς όπως Grisham, Saramago, Vargas Llosa, and Yehoshua, Και ποιοι ήταν οι συνεντευξιαζόμενοι; Gorbachev, Dalai Lama και Pope Benedict XVI!
Πηγή: https://ipop.gr/

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team