Ο Φειδιππίδειος Δρόμος, αναφέρεται στον Αθηναίο δρομέα Φειδιππίδη, ο οποίος διένυσε την απόσταση Αθήνα-Σπάρτη Αθήνα, για να ζητήσει την βοήθεια των Λακεδαιμονίων λίγο πριν από τη μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.). Επιστρέφοντας στην Αθήνα, είπε στους συμπολίτες του ότι η νίκη θα ήταν με το μέρος τους, όπως του είχε φανερώσει ο θεός Πάνας πάνω στο βουνό Αρτεμίσιο. Πήγε και ήρθε ο ημεροδρόμος Φειδιππίδης, όπως περιγράφεται από τον Ηρόδοτο και τον Παυσανία.
Ο καταξιωμένος από όλους τους δρομείς «δάσκαλος» Τάκης Σκουλής, το 1992 επιχειρεί σε ηλικία 53 ετών και κατορθώνει για πρώτη φορά να επαναλάβει τον Άθλο του Φειδιππίδη. Διήνυσε τρέχοντας 490 χιλιόμετρα ΑΘΗΝΑ – ΣΠΑΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ σε 4 ημέρες 5 ώρες, (101 ώρες) κι έτσι σιγά σιγά άνοιξαν οι δρόμοι για τις μεγάλες αποστάσεις και στη χώρα μας. Στη συνέχεια επιχείρησαν και το κατάφεραν κι άλλοι, εκτός αγώνα, όπως ο Γιάννης Κούρος, ο Σπύρος Σπυρόπουλος και ο Γιώργος (ΤεμόνΑΕΚ) Ζαχαριάδης (2014 μέσω του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ), καθώς επίσης και δύο γυναίκες, η Μαρία Πολύζου και η Στέλλα Μαρκάκου.
Έπειτα από 2.500 χρόνια, αναβίωσε για πρώτη φορά επίσημα ως αθλητικό γεγονός ο Αυθεντικός Φειδιππίδειος δρόμος 490 χλμ Αθήνα Σπάρτη Αθήνα.
Ως αγώνας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από 21 έως 25 Νοεμβρίου 2015.
Η εκκίνηση έγινε το Σάββατο 21/11/2015 στις 6:00 το πρωί στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών και ο τερματισμός στον ίδιο χώρο την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 στις 14:00. Τότε τερμάτισε ως 1ος έλληνας σε επίσημη διοργάνωση ο Γιώργος Ζαχαριάδης (ΤΕΜΟΝΑΕΚ), σε 84 ώρες, ο οποίος ήταν και 2ος γενικής κατάταξης με πρώτο τον Ιταλό. Ακολούθησε η δεύτερη χρονιά, από 18-23/11/2016, όπου και πάλι τερμάτισε ως 1ος έλληνας σε 89 ώρες και τρίτος στην γενική κατάταξη μετά την Αμερική και το Βέλγιο.
Έτσι και τώρα, συμμετέχοντας στον μεγαλύτερο διεθνή αγώνα Υπεραπόστασης, στον 3ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο 490 χλμ), που πραγματοποιήθηκε από 18-22/11/2017, τερμάτισε σε 99 ώρες και πάλι ως 1ος Έλληνας, κατέχοντας ως τώρα το ρεκόρ συμμετοχών και τερματισμών ( 3 τερματισμούς σε 3 διοργανώσεις).
Οι απονομές έγιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη» στο Θησείο. Ο Γ. Ζαχαριάδης δέχθηκε την τιμητική διάκριση από τον Προϊστάμενο Κλάδου του Αρχηγείου της ΕΛ.Α Σ, Υποστράτηγο κ. Δασκαλάκη.
Ο ίδιος μας λέει ότι «όταν η ψυχή θέλει το σώμα μπορεί να κάνει την υπέρβαση» ή όπως λένε και οι Πόντιοι «ο αχουλής ους να ενούντζεν΄ ατο, ο παλαλόν επήεν κι έρθεν»