Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > Πρωτοπορία για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού – Από τα παραπολιτικά του Παλμού της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου

Πρωτοπορία για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού – Από τα παραπολιτικά του Παλμού της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Υλοποιείται κατά τον καλύτερο τρόπο, το όραμα του Χρήστου Κατσίνα, για αναβάθμιση του τμήματος Τεχνητού Νεφρού, του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.
Με την στιβαρή διεύθυνση της νέας διευθύντριας Δέσποινας Καρασαββίδου, την μεγάλη πλαισίωση Ιατρών – Νοσηλευτικού προσωπικού και την συνεχή στήριξη του Διοικητή Σταύρου Παπασωτηρίου, ανοίγουν νέοι ορίζοντες.
Ήδη το Νεφρολογικό τμήμα σε επίπεδο κλινικής, με τμήμα περιτοναϊκής κάθαρσης (το μόνο στη Δυτική Μακεδονία) εργαστήριο υπέρτασης και μέτρηση σκληρίας, ενώ λειτουργούν με επιτυχία τα εξωτερικά ιατρεία με 30 εξεταζόμενους εβδομαδιαίως.
Οι νοσηλευόμενοι είναι συνολικά 94, εκ των οποίων το 40% από Εορδαία και οι υπόλοιποι από Κοζάνη, Φλώρινα και Αμύνταιο ενώ υπάρχουν και 8 σε αναμονή.
Στη διάθεσή τους υπάρχουν 23 μηχανήματα αιμοκάθαρσης (όσα και στο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης) ενώ πρώτο το Μποδοσάκειο παρέλαβε τα υπερσύχρονα Ελβετικά μηχανήματα με τις ειδικές καρέκλες.
Παράλληλα έγιναν επεκτάσεις για θαλάμους ασφαλείας ενώ δημιουργήθηκε ειδική είσοδος για τους νεφροπαθείς, με στέγαστρα για την προστασία.
Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός, ότι η επιστημονική ομάδα της Κλινικής, προετοίμασε κατάλληλα ασθενή, για μεταμόσχευση νεφρού που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Δείτε όλα τα Παραπολιτικά εδώ…

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team