Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πρώτη η ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης – Η διασπασμένη ΔΑΚΕ στην τέταρτη θέση

Πρώτη η ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης – Η διασπασμένη ΔΑΚΕ στην τέταρτη θέση

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Πρωτιά ΠΑΣΚΕ έβγαλε η κάλπη του 35ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, κατά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 9 Απριλίου.

Ειδικότερα, η ΠΑΣΚΕ με 28 ψήφους και ποσοστό 29,5% κέρδισε 4 έδρες. Ακολουθεί η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΑΚΕ) με 24 ψήφους, ποσοστό 25,3% και 4 έδρες  η Ταξική Ενότητα (ΠΑΜΕ) με 22 ψήφους, ποσοστό 23,2% και 4 έδρες.

Βουτιά στην τέταρτη θέση έκανε η ΔΑΚΕ με 17 ψήφους, ποσοστό 17,19% και 3 έδρες, η οποία πλήρωσε το τίμημα της διάσπασης της γαλάζιας παράταξης, αλλά πλήρωσε πολύ ακριβότερα (από ΠΑΣΚΕ και ΑΚΕ) και την επιχείρηση νοθείας, η οποία δεν πέρασε, αφού τελικώς το πρωτοδικείο απέρριψε την συμμετοχή των παράνομων σωματείων. Η Ταξική Συσπείρωση έλαβε 4 ψήφους, ποσοστό 4,1% και καμία έδρα.

Στο νέο 15μελές δ.σ. εκλέγονται: από την ΠΑΣΚΕ οι Αθανάσιος Τολιόπουλος, Δημήτρης Τσαουσίδης, Ιωάννης Ιωαννίδης και Χαράλαμπος Παντοφλίδης. Από την ΑΚΕ οι Γιάννης Μανές, Στυλιανός Μάρου, Κωνσταντίνος Βόμβας του Ιωάννου και Γιώργος Διαμαντόπουλος. Από την Ταξική Ενότητα οι Βαγγέλης Δεληολάνης, Κώστας Βόμβας του Αστερίου, Ηλίας Τεντσογλίδης και Θεοδώρα Δημαράκη.

Για τη ΓΣΕΕ εκλέγουν από 1 η ΠΑΣΚΕ και η ΑΚΕ, τους Α. Τολιόπουλο και Κ. Θεοχάρη αντιστοίχως.

Για την εξελεγκτική επιτροπή εκλέγονται οι Ιωάννης Σισμανίδης (ΠΑΣΚΕ), Γιώργος Γκούμας (Ταξική Ενότητα) και Νικόλαος Τσιφτσής (ΑΚΕ).

Η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος δ.σ. για την συγκρότηση σε σώμα θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου, ώρα 7 μ.μ. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται βεβαίως στην εκλογή προέδρου και στη συνέχεια στα υπόλοιπα αξιώματα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την προεδρία θα αναλάβει η ΠΑΣΚΕ, με επικρατέστερο για την θέση του προέδρου τον Α. Τολιόπουλο. Πάντως, οι συμμαχίες που θα προκύψουν είναι ακόμη ένα νεφελώδες σημείο, καθώς υπήρξαν μεταξύ των παρατάξεων μεγάλες κόντρες, λόγω της επιχειρούμενης νοθείας. Αυτές οι αντιπαραθέσεις θα επηρεάσουν και τις περαιτέρω συνεργασίες.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του πρωτοδικείου για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, που απέρριψε τα 7 σωματεία, είναι προσωρινή. Σε περίπου έναν με δύο μήνες αναμένεται τακτική δικάσιμος. Αν και η απόφαση αυτή είναι απορριπτική και για τα 7 σωματεία, η νεοεκλεγείσα διοίκηση θα συνεχίσει κανονικά την θητεία της. Αν όμως το δικαστήριο κάνει δεκτό έστω και ένα σωματείο, τότε το συνέδριο ακυρώνεται και προκηρύσσεται από την  αρχή.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας