Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Οι προτάσεις του Θ. Μουμουλίδη στη συνάντηση με τους πολιτιστικούς φορείς της Εορδαίας

Οι προτάσεις του Θ. Μουμουλίδη στη συνάντηση με τους πολιτιστικούς φορείς της Εορδαίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΔημιουργία πρώτου Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας- Ανάδειξη μαρτυρικών χωριών – Διεκδίκηση Βιομηχανικού Ιστορικού Μουσείου- το αποτέλεσμα της συνάντησης του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδημε πολιτιστικούς φορείς και δημιουργούς στην Πτολεμαΐδα.

 Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαΐδας, σε εξαιρετικό κλίμα, ολοκληρώθηκε η συνάντηση για τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής, που διοργάνωσε ο Θέμης Μουμουλίδης. Στην συνάντηση παραβρέθηκε το σύνολο των καλλιτεχνικών ομάδων, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης με επικεφαλής τον δήμαρχο Εορδαίας κ.Σάββα Ζαμανίδη και τον Περιφερειάρχη κ. Θόδωρο Καρυπίδη.

Στην συνάντηση αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος, κατατέθηκαν σημαντικές προτάσεις και συμφωνήθηκε η ανάγκη δημιουργίας προϋποθέσεων, για την διεκδίκηση όσων η περιοχή Εορδαίας δικαιούται.

Συμφωνήθηκε πως είναι απαραίτητη η διαδικασία εξωστρέφειας της περιοχής με την καθιέρωση του Φεστιβάλ Εορδαίας – η πόλη γιορτάΖΕΙ. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη της Πτολεμαΐδας και της περιοχής Εορδαίας, στο διάστημα μεταξύ Καθαράς Δευτέρας και Κυριακής των Βαΐων.  Το πρώτο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 24 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2017. Στο τέλος της συνάντησης συγκροτήθηκαν η οργανωτική και καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ.

Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε πως η διεκδίκηση του Βιομηχανικού Ιστορικού Μουσείου και Πάρκου, στους χώρους των κτηριακών εγκαταστάσεων της ΔΕΗ, είναι πλέον μονόδρομος για το μέλλον της περιοχής. Συμφωνήθηκε να ακολουθήσει επιστημονική ημερίδα με στόχο τηνανάδειξη του σημαντικού αιτήματος της περιοχής αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Κοινή ήταν η διαπίστωση πως η πόλη της Πτολεμαΐδας πρέπει να αποκτήσει σημαντικούς χώρους πολιτισμού,  όπως αξιοποίηση παλιών κινηματογράφων, εργοστασιακών και βιομηχανικών χώρων, καθώς και να ενθαρρυνθούν οι πρωτοβουλίες ιδιωτών για τη δημιουργία ομάδων και εναλλακτικών χώρων πολιτισμού.

Η ανάδειξη της ιστορίας των μαρτυρικών χωριών [Πύργοι, Μεσόβουνο, Ερμακιά] καθώς και η δημιουργία Μουσείου, είναι απαραίτητο να προχωρήσουν.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Οργανωτική και η Καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ, που θα αναλάβει να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Αχιλλέας Γκίκας (Λοιμωξιολόγος): Αν δεν προσέξουμε θα έχουμε τρίτο κύμα κορωνοϊού

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Δε θα πρέπει να βιαστούμε να «ανοίξουμε» κομμάτια της κοινωνίας και της οικονομικής δραστηριότητας ενόψει των γιορτών, αφού ...