Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Προσπάθειες για αναστολή της δημιουργίας των διοδίων στο Βόιο – Ενημέρωση και σχετικό υπόμνημα στον υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή

Προσπάθειες για αναστολή της δημιουργίας των διοδίων στο Βόιο – Ενημέρωση και σχετικό υπόμνημα στον υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΖΕΥΚΛΗ – ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Μ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Προσπάθειες ώστε να σταματήσει η κατασκευή του σταθμού διοδίων στο Βόιο κάνει η νυν αλλά και η νέα δημοτική αρχή Βοΐου, θέτοντας επί τάπητος προς τη νέα κυβέρνηση την κατάργησή τους και την αναστολή δημιουργίας του νέου σταθμού διοδίων.
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό και επιβεβαιώνουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, έγινε ήδη σχετική συνάντηση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Χρήστου Ζευκλή με τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Λαμπρόπουλο, τον Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, παρουσία του νεοεκλεγέντα βουλευτή ΝΔ και πρώην υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου. Μάλιστα ο τελευταίος επικοινώνησε με τον νέο υπουργό υποδομών Κώστα Καραμανλή αλλά και με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Εγνατία Οδός ενημερώνοντας τους για τις εξελίξεις. Ήδη έχει σταλεί και σχετικό υπόμνημα προς τον υπουργό, ο οποίος είπε ότι θα εξετάσει το θέμα.

Μιλώντας στον «Π» ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος επεσήμανε ότι οι δημοτικές αρχές της περιοχής ζητούν αρχικά, την αναστολή κατασκευής των διοδιών, ζητώντας να μην γίνουν στην περιοχή. «Θέλουμε οι εργασίες να σταματήσουν. Μάλιστα για το θέμα θυμίζω πως είχε γίνει από παλιά προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από κοινού με τον Δήμο Κοζάνης. Μακάρι να εκδικαστεί η προσφυγή. Ήδη το θέμα συζητήθηκε παρουσία του κ. Ζευκλή, Ιωαννίδη και του νέου βουλευτή Μιχάλη Παπαδόπουλου, που επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό, ο οποίος είπε ότι θα το εξετάσει και θα κάνει ότι μπορεί», τόνισε ο κ. Λαμπρόπουλος. Ο ίδιος επεσήμανε πως δεν μπορεί σε μια περιοχή να μπουν και μετωπικά και πλευρικά διόδια, σημειώνοντας ότι το μετωπικό είναι να γίνει στο δρόμο πηγαίνοντας για Σιάτιστα, στο 186 χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, σημείο στο οποίο ο δρόμος παραμένει κλειστός για εργασίες, έχουν μπει οι κώνοι, αλλά έργα ωστόσο δεν γίνονται για την ώρα. Ο κ. Λαμπρόπουλος πάντως, άφησε να υπάρξει μια αχτίδα αισιοδοξίας στο θέμα.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής, μιλώντας στον «Π» τόνισε πως ήδη έγινε η προαναφερθείσα συνάντηση και μάλιστα εστάλη ήδη προς τον υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και σχετικό υπόμνημα. «Ζητάμε την κατάργηση των διοδίων, να επανεξεταστεί το θέμα. Εμείς κάνουμε τον αγώνα μας και θα δούμε τη θα γίνει. Στόχος μας αυτή τη στιγμή και η προσπάθειά μας όλη είναι ώστε να ενημερωθεί ο νέος υπουργός και με νέο πρίσμα να δει το θέμα», σημείωσε ο κ. Ζευκλής.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πληροφορίες συνάντηση με τον υπουργό κ. Καραμανλή για το θέμα των διοδίων στην περιοχή, αναμένεται να έχει και ο νεοεκλεγείς βουλευτής Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Θυμίζουμε ότι προηγήθηκε ομόφωνη απόφαση ενάντια στη δημιουργία σταθμού διοδίων στην περιοχή, από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου, ενώ σχετικό ψήφισμα εξέδωσε και η ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Γιούλα Γκατζαβέλη- Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών: «Δεν καταφέρατε να πλήξετε την ηθική του Κασαπίδη- Αν θέλετε κρατικοδίαιτους να ασχολούνται με την πολιτική πείτε το- Οι παραιτήσεις μας στη διάθεση του Περιφερειάρχη αν χρειαστεί»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Αν θέλετε να αλλάξουμε το εκλογικό σύστημα και να συμμετέχουν μόνο δημόσιοι υπάλληλοι με κρατικοδίαιτους συγγενείς να μας ...