Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > (upd) Ο Γ. Μαργαρίτης έθεσε θέμα φιλοξενίας προσφύγων στη Νεράιδα

(upd) Ο Γ. Μαργαρίτης έθεσε θέμα φιλοξενίας προσφύγων στη Νεράιδα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το θέμα της επικείμενης φιλοξενίας προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα στη Νεράιδα του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, το απόγευμα της Τετάρτης, στην Κοζάνη. Το θέμα έθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μαργαρίτης, που ρώτησε τον περιφερειάρχη αν γνώριζε την εν λόγω εξέλιξη, με τον περιφερειάρχη να δηλώνει άγνοια.

Ο Γ. Μαργαρίτης έθεσε την έκδηλη ανησυχία των κατοίκων για τη φιλοξενία των προσφύγων, που συζητιέται ως πιθανό ενδεχόμενο. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας φέρεται να έχει συμφωνήσει την ενοικίαση του χώρου με σκοπό να φιλοξενήσει πρόσφυγες. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω εξέλιξη προς το παρόν διαψεύδεται από την Τ.Κ. Νεράιδας.

Μάλιστα κατά τη συνεδρίαση, ο κ. Καρυπίδης επεσήμανε ότι όπως στην αντίστοιχη περίπτωση των Γρεβενών, της Καστοριάς κ.ο.κ., μπορεί ο κάθε ξενοδόχος να απευθυνθεί στην Ύπατη Αρμοστεία, ζητώντας να φιλοξενήσει πρόσφυγες και αν πληρούνται οι προδιαγραφές να λάβει τη σχετική έγκριση.

Από την πλευρά του ο κ. Μαργαρίτης έθεσε ζήτημα τουρισμού, λέγοντας πως δεν μπορεί να πληγεί το μόνο τουριστικό σημείο της περιοχής, με τον περιφερειάρχη να ανταπαντά πως 20 οικογένειες δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση, οι συγκεκριμένες συμφωνίες των ξενοδόχων με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχουν χρηματοδοτήσεις από την ευρωπαϊκή ένωση, για αυτό και το χρηματικό κίνητρο είναι αυτό που ωθεί τους ξενοδόχους στο να παίρνουν αυτές τις αποφάσεις.
Στην περιοχή μας, θυμίζουμε, ότι φιλοξενούνται ήδη πρόσφυγες στη Νεάπολη Βοΐου, στην Αιανή, στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου και πλέον όπως όλα δείχνουν και στη Νεράιδα.

 

διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του Σπύρου Κουταβά στο vetonews.gr, προ ημερών, για το θέμα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη