Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πρόγραμμα απολύμανσης και πλυσίματος δρόμων στο Δήμο Κοζάνης- Απολυμάνσεις και στους κάδους απορριμμάτων- Κανονικά η λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας

Πρόγραμμα απολύμανσης και πλυσίματος δρόμων στο Δήμο Κοζάνης- Απολυμάνσεις και στους κάδους απορριμμάτων- Κανονικά η λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το πρόγραμμα απολύμανσης και πλυσίματος των κεντρικών δρόμων ξεκίνησε σήμερα ο Δήμος Κοζάνης και η Υπηρεσία Καθαριότητας, στα πλαίσια των μέτρων που λαμβάνονται για τη μη εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Μηχανήματα του Δήμου Κοζάνης βρίσκονται από το πρωί στους δρόμους της πόλης, συνεχίζοντας ουσιαστικά και τις απολυμάνσεις που έγιναν στο Δημαρχείο και τα βασικά δημοτικά κτίρια, καθώς και στις λαϊκές αγορές σε Κοζάνη και τοπικές κοινότητες.

Η υπηρεσία καθαριότητας παράλληλα προχωρά σε καθημερινές απολυμάνσεις στα απορριμματοφόρα τα οποία ολοκληρώνουν τα δρομολόγια τους, ενώ υπάρχουν και προγραμματισμένες απολυμάνσεις σε όλο το στόλο των οχημάτων της καθαριότητας τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Κοζάνης προχωρά σταδιακά και στην απολύμανση των κάδων, διαδικασία στην οποία θα συμβάλλει και η ΔΙΑΔΥΜΑ τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά.

Στην καθαριότητα οι υπάλληλοι παίρνουν κανονικά τις κυκλικές άδειες που προβλέπονται για όλο το προσωπικό, στα πλαίσια των ειδικών μέτρων προστασίας, χωρίς όμως να έχει παρατηρηθεί δυσλειτουργία στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Άλλωστε γι’ αυτό το σκοπό στο Δήμο Κοζάνης υπάρχει και το «μαξιλάρι» τω 25 θέσεων δίμηνης διάρκειας, με την πρόβλεψη του Υπουργείο Εσωτερικών να κάνει λόγο για επέκταση αυτών των συμβάσεων σε τετράμηνης διάρκειας καταβάλλοντας πιθανότατα και τα κονδύλια που θα απαιτηθούν.

Άλλωστε ξεκάθαρη εντολή από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι να μη σταματήσει σε καμία περίπτωση να λειτουργεί η υπηρεσία καθαριότητας σε κανένα Δήμο της χώρας, πάντα με τους εργαζόμενους να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Μάσκες, γάντια και απολυμαντικά υπάρχουν για τους εργαζόμενους ενώ έχουν δημιουργηθεί και πιο ευέλικτα γκρουπ στα συνεργεία καθαριότητας ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός των εργαζομένων.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας