Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Προεκλογικό πυροτέχνημα η ΚΥΑ σύστασης Τμημάτων στο Μποδοσάκειο; Δεν ορίζει Οργανόγραμμα και Κλίνες!

Προεκλογικό πυροτέχνημα η ΚΥΑ σύστασης Τμημάτων στο Μποδοσάκειο; Δεν ορίζει Οργανόγραμμα και Κλίνες!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Έντονο προβληματισμό έχει δημιουργήσει σε πολίτες που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο χώρο της Υγείας, η απουσία αλλαγής του οργαγράμματος, αλλά και η ρύθμιση της δυναμικότητας των κλινών της. Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, και περιέχεται η ΚΥΑ σχετικά με την «Τροποποίηση του Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαίδας», το μόνο που αλλάζει στην υφιστάμενη «ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ» είναι το ότι οι «ειδικές μονάδες» Χημειοθεραπείας και Τεχνητού Νεφρού μετατρέπονται σε αυτοτελή Τμήματα. Μια πολύ θετική εξέλιξη την οποία περιμέναμε εδώ και χρόνια, και γέμισε με ικανοποίηση τους πολίτες.

Με μια προσεκτικότερη ανάγνωση της απόφασης όμως, βλέπει κανείς πως λείπουν οι αλλαγές στα οργανογράμματα. Τα νέα Τμήματα, έχουν συσταθεί, δεν έχουν όμως θέση Διευθυντή, Γιατρών, Νοσηλευτών. Δεν έχουν καν, ορισμένο αριθμό κλινών. Ζητήματα, που πρέπει να ρυθμιστούν από το Υπουργείο. Πρέπει δηλαδή, να βγει και δεύτερη ΚΥΑ, που να ρυθμίζει τα παραπάνω πολύ σοβαρά ζητήματα υπόστασης των Τμημάτων. Πρακτικά λοιπόν, αυτό που έως τώρα έχει γίνει, είναι το ότι μπήκε μόνο μία «ταμπέλα». Το σημαντικότερο είναι πως με δεδομένο το ότι τα Τμήματα του Νοσοκομείου αυξάνονται, δεν ορίζεται αύξηση των κλινών του. Συνεπώς, μπορεί κάποιος να υποθέσει πως έως να προσθέσει η Κυβέρνηση νέες κλίνες, τα νεοσυσταθέντα πρέπει να «κλέψουν» κλίνες και γιατρούς από τις υπόλοιπες κλινικές. Πράγμα το οποίο εάν γίνει, θα απορυθμίσει όλο το Νοσοκομείο. Την ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας, ακολουθεί ένα ξαφνικό μούδιασμα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που είναι καχύποπτοι με τα γραφόμενα στην εν λόγω απόφαση, καθώς η πρόσφατη εμπειρία με ανακατανομές ή μεταφορές νοσοκομειακών κλινών. Πόσο μάλλον, όταν αυτή η εξέλιξη έρχεται 3 μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, με την Κυβέρνηση να προσπαθεί να παίξει και τα τελευταία χαρτιά της.

Σημειώνεται τέλος, πως η ογκολογική κλινική, δεν έχει χώρο για να στεγαστεί(!), αφού η περιβόητη και πολυδιαφημισμένη νέα πτέρυγα του Μποδοσάκειου που πρόκειται να τη στεγάζει, δεν είναι έτοιμη. Η κατασκευή της λιμνάζει εδώ και 1,5 χρόνο, με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να εκδηλώνουν προκλητική αδυναμία να ολοκληρώσουν το έργο το οποίο είναι τελειωμένο στο 95%.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team