Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πρεμιέρα για την εξεταστική στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας – Ξεκίνησε η δια ζώσης εξέταση κάποιων μαθημάτων – Ειδικό λογισμικό για την εξ’ αποστάσεως εξέταση

Πρεμιέρα για την εξεταστική στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας – Ξεκίνησε η δια ζώσης εξέταση κάποιων μαθημάτων – Ειδικό λογισμικό για την εξ’ αποστάσεως εξέταση

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Θ. ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: «ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ»

Πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου, για την εξεταστική των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών μιας και η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε το ίδρυμα στον σχεδιασμό της διαδικασίας των εξετάσεων από την αρχή, με κάποια λίγα μαθήματα να δίνονται δια ζώσης – τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας και κάποια άλλα εξ αποστάσεων.

Ειδικότερα, όπως τόνισε μιλώντας στον «Π» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, η εξεταστική ξεκίνησε τη Δευτέρα με δια ζώσης εξέταση, στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στην Κοζάνη, τηρώντας αυστηρά τις διαδικασίες όσον αφορά το υγειονομικό κομμάτι.

Επίσης, ξεκίνησε η εξεταστική για κάποια εργαστηριακά μαθήματα, κάτι που θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα, ενώ από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου θα ξεκινήσει η εξέταση των θεωρητικών μαθημάτων σε όλες τις σχολές.

Η εξ αποστάσεων εξεταστική διαδικασία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας γίνεται μέσω εξειδικευμένου λογισμικού, σε συνεργασία με μια εταιρεία, με την οποία το ίδρυμα έχει κάνει μια σειρά βελτιώσεων ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας, τόνισε ο κ. Θεοδουλίδης.

Το εν λόγω λογισμικό θα υπάρχει τόσο στους καθηγητές, όσο και στους φοιτητές, ενώ αναλυτικά ο κανονισμός και τα βήματα της, πρωτόγνωρης, αυτής, διαδικασίας, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ιδρύματος.

Για το αδιάβλητο της διαδικασίας, μάλιστα, έχει προβλεφθεί ώστε να γίνεται ταυτοποίηση του εξεταζόμενου μέσω κάμερας, ενώ όλα οργανώνονται ώστε να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα η εξ αποστάσεων εξεταστική.

Ο πρύτανης, μάλιστα έκανε λόγο για μεθοδολογία του Πανεπιστημίου που προστατεύει τη διαδικασία, τονίζοντας πως το ίδρυμα κάνει πολύ παραπάνω, προκειμένου η διαδικασία να είναι αδιάβλητη: «Είναι πρωτόγνωρες οι συνθήκες που ζούμε και δώσαμε πολύ μεγάλη έμφαση στο αδιάβλητο των εξετάσεων. Το σύστημα που χρησιμοποιούμε παρουσιάστηκε μάλιστα, και στον κ. Μήτκα της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης και σχολιάστηκε πολύ θετικά. Επειδή ξεκινήσαμε την εξεταστική πιο αργά, είδαμε τι σύστημα εφαρμόστηκε και από τα άλλα πανεπιστήμια και κάνουμε πολύ περισσότερα από άλλα ιδρύματα, ώστε να είμαστε καλυμμένοι και για το αδιάβλητο και για την προστασία προσωπικών δεδομένων, ενώ σε κάθε βήμα είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τον υπεύθυνο προσωπικών δεδομένων του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας. Όλα τα τυχόν περιστατικά που μπορεί να προκύψουν, με τη δική μας μεθοδολογία αποφεύγονται», σημείωσε τέλος.

Βάσω Σάφη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη