Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πράσινο Ταμείο: 31, 4εκ. ευρώ στους ενεργειακούς δήμους από τα έσοδα πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών 2018

Πράσινο Ταμείο: 31, 4εκ. ευρώ στους ενεργειακούς δήμους από τα έσοδα πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών 2018

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Το ποσό το 31,4 εκ. ευρώ θα λάβουν οι ενεργειακοί δήμοι Δ. Μακεδονίας και Μεγαλόπολης από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου για τη «Χρηματοδότηση έργων και δράσεων για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος στις Π.Ε. Κοζάνης, Φλώρινας και στο Δήμο Μεγαλόπολης της Π.Ε Αρκαδίας και διάθεση πίστωσης ποσού 31.412.033,10€ για την υλοποίησή του από τα έσοδα πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών 2018».

Όπως αναφέρει η απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, «σκοπός του Προγράμματος είναι να χρηματοδοτήσει τις απαιτούμενες δράσεις και παρεμβάσεις καθώς και τα σχετικά έργα για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ενίσχυση και η σταδιακή διαφοροποίηση των τοπικών οικονομιών και η δημιουργία θέσεων εργασίας στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Φλώρινας και στον Δήμο Μεγαλόπολης της Π.Ε. Αρκαδίας, δεδομένου του εθνικού στόχου της πλήρους απολιγνιτοποίησης έως το 2028 και της επίδρασης που θα έχει η επίτευξή του στην οικονομική δραστηριότητα των προαναφερθεισών περιοχών, οι οποίες έχουν σημαντικό βαθμό εξάρτησης από τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη».

Η απόφαση περιλαμβάνει, μάλιστα, «την έγκριση του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Χρηματοδότηση έργων και δράσεων για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος στις Π.Ε. Κοζάνης, Φλώρινας και στο Δήμο Μεγαλόπολης της Π.Ε Αρκαδίας και διάθεση πίστωσης ποσού 31.412.033,10€ για την υλοποίησή του από τα έσοδα πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών 2018» από τις πιστώσεις του οικονομικού έτους 2020 και ειδικότερα από τους ΚΑΕ 2269 και 2279, σύμφωνα με το συνημμένο σχέδιο υπουργικής απόφασης».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη