Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πράσινο “φως” για την κατασκευή συνδετήριας οδού του νέου Οικισμού Κομάνου

Πράσινο “φως” για την κατασκευή συνδετήριας οδού του νέου Οικισμού Κομάνου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στην κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης λόγω κατασκευής του κόμβου και της συνδετήριας οδού νέου Οικισμού Κομάνου με την υφιστάμενη επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας- Γαλάτειας, προχωρά ο δήμος Εορδαίας, καθώς το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας έδωσε ομόφωνα στη συνεδρίαση της Τρίτη τη σχετική έγκριση.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος, Σάββας Ζαμανίδης, λόγω αναμόρφωσης του κτηματολογικού πίνακα, για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία κατασκευής του κόμβου και της συνδετήριας οδού, μετά την κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ο δήμος έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε επίταξη των τμημάτων της απαλλοτρίωσης για να μπορούν να εκτελεστούν παράλληλα οι εργασίες «και σε αυτή τη διαδικασία θα προχωρήσουμε για να ολοκληρωθεί γρήγορα η συνδετήρια οδός», όπως σημείωσε.

Ο δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι υπάρχει συνεννόηση με την Περιφέρεια ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση της α΄ φάσης της οδοποιίας στο νέο Οικισμό Κομάνου, καθώς φαίνεται ότι έχει λυθεί το ζήτημα με τους δανειοθαλάμους λήψης χαλικιού από λατομείο του εργολάβου, οπότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί σύντομα η πρώτη φάση του έργου οδοποιίας.

komanos

Ενημέρωσε επίσης το σώμα ότι, σε καλό δρόμο βρίσκεται η δυνατότητα δημοπράτησης δύο υποέργων στον Οικισμό Κομάνου, των έργων ύδρευσης και αποχέτευσης, με την ένταξή τους για χρηματοδότηση. Είπε συγκεκριμένα ότι έγιναν συναντήσεις και διαβούλευση με τον περιφερειάρχη και τη Διαχειριστική Αρχή για την υπογραφή ένταξης των δύο αυτών έργων και αυτή τη στιγμή μένει να διασφαλιστεί το ζήτημα ένταξης των έργων αυτών για χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι η πορεία των εργασιών του έργου «Εσωτερική οδοποιία Α΄ φάση και συνδετήρια οδός Νέου Οικισμού Κομάνου» έχει σημειώσει μεγάλη καθυστέρηση, λόγω παρατάσεων που δόθηκαν και λόγω μη ολοκλήρωσης των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων που απαιτούνταν για την εξωτερική συνδετήρια οδό του νέου οικισμού του Κομάνου, αλλά και λόγω μη ολοκλήρωσης της μετακίνησης των σταυλικών εγκαταστάσεων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Eκοιμήθη ἐν Κυρίῳ  ἡ παπαδιὰ Ἀφροδίτη π’’Χρίστου Μανάδη (μητέρα του π. Νικηφόρου Μανάδη)- Ἡ Δόξα τῷ Κυρίῳ!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εκοιμήθη τα ξημερώματα της Δευτέρας η παπαδιά Αφροδίτη π΄΄ Χρίστου Μανάδη μητέρα του π. Νικηφόρου Μανάδη. Ο π. ...