Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θ. Κωνσταντινίδη: «Το πνεύμα της ουτοπίας και η γενιά του ξεριζωμού» στην Κοζάνη

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θ. Κωνσταντινίδη: «Το πνεύμα της ουτοπίας και η γενιά του ξεριζωμού» στην Κοζάνη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το βιβλίο του Θεόδωρου Κωνσταντινίδη, Δρ. Κοιν. και Επιστημών Συμπεριφοράς, με τίτλο «Το πνεύμα της ουτοπίας και η γενιά του ξεριζωμού», παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης και τα Ποντιακά Σωματεία του Δήμου, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο Δρ. Γεώργιος Τσακαλίδης, Θεολόγος – Θρησκειοπαιδαγωγός, καθώς  και ο  Θωμάς Αλεξιάδης, Δρ. Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού – Θεολόγος.

To βιβλίο πραγματεύεται με τόνο φιλοσοφικό την ουτοπία της πρώτης γενιάς προσφύγων κατά το δράμα της Γενοκτονίας, και στο πως η γενιά αυτή την προσέγγισε. Οι ομιλητές τοποθέτησαν το ιστορικό πλαίσιο, αλλά και τον τρόπο που προσέγγισε το θέμα.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Έφη Κατσόγιαννου – Τριανταφύλλου, εκπρόσωπός από τα Ποντιακά Σωματεία Κοζάνης «Ευξείνιος Κύκλος» ενώ ο Πόντιος Καλλιτέχνης Στάθης Αλεξανδρίδης έπαιξε λύρα και απήγγειλε θρηνητικά και νοσταλγικά τραγούδια πλαισιώνοντας μουσικά την εκδήλωση.

Στο προσεχές μέλλον προγραμματίζεται και δεύτερη παρουσίαση στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Το βιβλίο εκδόθηκε από τις Εκδόσεις ΒΕΡΕΝΙΚΗ της Οικογένειας Πουγαρίδη στην Πτολεμαΐδα.

Παρακαλώ να υπάρχει ΕΝΕΡΓΟΣ σύνδεσμος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team