Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ της ΕΣΕΕ – Το «παρών» έδωσαν Μ. Δεληκώστας, Γ. Ηλιόπουλος

Πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ της ΕΣΕΕ – Το «παρών» έδωσαν Μ. Δεληκώστας, Γ. Ηλιόπουλος

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τακτική γενική συνέλευση πραγματοποίησε την Κυριακή στην Αθήνα, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, γνωστή μας ΕΣΕΕ. Η συμμετοχή των αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα ήταν μαζική, με ουσιαστικές τοποθετήσεις και προβληματισμούς από τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου και της ΜμΕ επιχειρηματικότητας.  Η Γ.Σ. υποστήριξε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ΕΓΣΣΕ και κατέληξε σε ψήφισμα σχετικά με όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης επισήμανε τις δυσκολίες που περνάει το ελληνικό εμπόριο, τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται και τον ρεαλισμό με τον οποίο πρέπει πλέον να αντιμετωπίσουν οι έμποροι την καθημερινότητα στην περίοδο της κρίσης. Στάθηκε στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες επιβάλλεται να καταλήξουν γρήγορα αλλά όχι πρόχειρα, προκειμένου να μη χαθεί οικονομικά άλλος ένας χρόνος και να παράξουν άμεσο αποτέλεσμα, ικανό να απελευθερώσει την αγορά από τα δεσμά της αβεβαιότητας. Η μείωση της υπερφορολόγησης θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα και όχι το 2019, όπως σχεδιάζεται με τα μέτρα και τα αντίμετρα, αλλιώς θα είναι «δώρον άδωρον». Μέσα σε αυτό το κλίμα, η αντοχή της ΜμΕ εμπορικής επιχείρησης έχει φθάσει στα όριά της. Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο με στόχο την στήριξη και την ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και για την επίτευξη του σκοπού αυτού, η ΕΣΕΕ καλεί την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, με ουσιαστικό και διαφανή διάλογο να συνεννοηθούν με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του τόπου.

Αντιπρόσωποι της περιοχής μεταξύ άλλων στη διαδικασία της γενικής συνέλευσης, ήταν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας Μιχάλης Δεληκώστας, και ο προκάτοχος του (και σήμερα μέλος του ΔΣ) Γιώργος Ηλιόπουλος. Οι δύο άνδρες συνεργάζονται στενά μετά την εκλογή της νέας Διοίκησης, τόσο στην εκπροσώπηση των μελών του Συλλόγου στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα, όσο και στη διευθέτηση καθημερινών ζητημάτων του εμπορικού κόσμου.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team