Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πότε θα είναι έτοιμες οι νέες παιδικές χαρές στο Δήμο Εορδαίας – Σε ένα εξάμηνο έτοιμες οι πρώτες 8 στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Πότε θα είναι έτοιμες οι νέες παιδικές χαρές στο Δήμο Εορδαίας – Σε ένα εξάμηνο έτοιμες οι πρώτες 8 στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


ΠΡΟΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ 16 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Προχωράει από τη νέα δημοτική αρχή Εορδαίας, ο προγραμματισμός για την βελτίωση και ανακατασκευή των παιδικών χωρών, που ως γνωστό έχουν κριθεί ακατάλληλες στην πόλη αλλά και τα τοπικά διαμερίσματα, με σκοπό να γίνουν νέες, φτιαγμένες με όλα τα επίπεδα ασφαλείας, που θα είναι και αδειοδοτημένες.

Ήδη προ ημερών ο δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς υπέγραψε τη σύμβαση για 8 παιδικές χαρές (δύο στο παλιό Πάρκο, μια στην κεντρική πλατεία, δύο στη λαϊκή αγορά και από μια στο Πάρκο Χρηστίδη, στην Οδό Γράμμου και Αρχ. Χρύσανθου και το Πάρκο Μελανοφρύδη). Πρόκειται για έργο που η νυν δημοτική αρχή συνεχίζει από την προηγούμενη, είναι προϋπολογισμού 382.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες από σήμερα.

Ωστόσο στον σχεδιασμό του δημάρχου είναι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχουν φτιαχτεί το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών χαρών, που τώρα κρίθηκαν ακατάλληλες βάση νομοθεσίας, παιδικών χαρών. Μιλώντας στον «Π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νικόλαος Φουρκιώτης, επεσήμανε πως ήδη ο δήμος προχωράει το έργο των πρώτων 8 παιδικών χαρών που φιλοδοξούν να ολοκληρωθεί ως την άνοιξη, ενώ ήδη γίνονται μελέτες για ακόμη δύο φάσεις νέων παιδικών χαρών, 8 για μέσα στην πόλη και 8 στα τοπικά διαμερίσματα. Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος: «Ήδη έχουν αποτυπωθεί όλα τα οικόπεδα που υπήρχαν οι προηγούμενες παιδικές χαρές, στην πόλη και στα τοπικά διαμερίσματα. Στην επόμενη φάση θα μπουν οι άλλες 16 παιδικές χαρές στην πόλη, οι μισές εκ των οποίων αφορούν την πόλη της Πτολεμαΐδας και οι υπόλοιπες τις κοινότητες».

Ανάλογα με την επισκεψιμότητα και την έκταση των παιδικών χαρών θα διαμορφωθεί ανάλογα και το κόστος για την κατασκευή τους, με τον στόχο της δημοτικής αρχής να είναι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών χαρών να έχει ολοκληρωθεί, έχοντας όλες τις προδιαγραφές. «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν κάνει προ διεργασία για όλες τις παιδικές χαρές, με στόχο να γίνουν οι εργασίες το συντομότερο», κατέληξε.

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη