Αρχική > Slider > Πόσο λάθος έκανε η Νέα Δημοκρατία με τα ψηφοδέλτια- Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Πόσο λάθος έκανε η Νέα Δημοκρατία με τα ψηφοδέλτια- Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στιγμές απείρου κάλλους ζει τις τελευταίες μέρες η τοπική Νέα Δημοκρατία. Πολιτευτές και στελέχη καταφέρονται γραπτώς εναντίον του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης και ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης ανταποδίδει μέσα από τηλε-παράθυρα.

Οι παροικούντες ήξεραν πως επρόκειτο για μια βόμβα που κάποια στιγμή θα εκραγεί. Οι παροικούντες επίσης, γνώριζαν πως υπάρχουν εκατοντάδες άλλα συμβάντα με εσωκομματικές τριβές που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Αυτά και άλλα πολλά γεγονότα αποτελούν απότοκα της διαχείρισης από τη Νέα Δημοκρατία, του ζητήματος των βουλευτικών ψηφοδελτίων.

Επί δύο χρόνια, ονόματα πήγαιναν κι έρχονταν, γράφονταν και ξαναγράφονταν, αυτοκίνητα ανεβοκατέβαιναν Κοζάνη-Μοσχάτο κάθε βδομάδα, και σε πολλούς ενδιαφερόμενους καλλιεργήθηκε η προσδοκία από διάφορα κέντρα σε Αθήνα και Κοζάνη ότι θα ήταν «μέσα».

Το γεγονός αυτό, κατ” αρχάς στέρησε από τη Νέα Δημοκρατία αξιόλογα και έμπειρα στελέχη από την ανοιξιάτικη μάχη της Αυτοδιοίκησης, ενώ καλλιέργησε και συγκρούσεις σε διάφορα επίπεδα με προφανείς συνέπειες.

Το σημαντικότερο όμως είναι το ότι η πολύμηνη αναμονή, εξέθρεψε κόντρες και αθέμιτους ανταγωνισμούς μεταξύ υποψηφίων και μη, που κόστισαν σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο.

Οι ανταγωνισμοί αυτοί, πλήγωσαν σε μεγάλο βαθμό το κύρος της παράταξης, με τον πολιτικό διάλογο να εξαντλείται στα χρέη της οργάνωσης, στις συγγένειες των στελεχών, στο ποιος βάζει «τα λεφτά», αλλά και το ποιοι προωθούνται παρασκηνιακά και με συνομοσιολογικό τρόπο για το ψηφοδέλτιο.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν τη στιγμή που ο Μητσοτάκης προσπαθεί να καταστήσει τη Νέα Δημοκρατία ελκυστική στην κοινωνία, και να περάσει μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία στα μέλη του κόμματος. Τη στιγμή που ένα κόμμα εξουσίας είναι καβάλα στο άλογο και γίνεται αυτοδύναμη κυβέρνηση της χώρας.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Αντώνης Πουγαρίδης

Είναι ο Εκδότης της εφημερίδας "Πτολεμαίος" από μικρή ηλικία φορτώθηκε την ταμπέλα του εκδοτικού κατεστημένου. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός.