Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Πως λειτουργεί το Νοσοκομείο Καστοριάς τμήμα τμήμα – Συνέντευξη της Δέσποινας Κοζατσάνη (Βίντεο)

Πως λειτουργεί το Νοσοκομείο Καστοριάς τμήμα τμήμα – Συνέντευξη της Δέσποινας Κοζατσάνη (Βίντεο)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Συνέντευξη στο Χρήστο Νατσούλη και τους Antennes 93.6 παραχώρησε η καρδιολόγος και περιφερειακή σύμβουλος, Δέσποινα Κοζατσάνη, για τον κορονοϊό και το Νοσοκομείο.

Δείτε τι είπε ανά τμήμα

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ: είναι ανοιχτά κανονικά

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ: Για τα εξωτερικά ιατρεία και τα ραντεβού γίνονται τηλεφωνικές επικοινωνίες και αν δεν είναι επείγον δίνουν καινούρια ραντεβού.

ΑΞΟΝΙΚΟΣ: Ο αξονικός δε λειτουργεί λόγω βλάβης στο ρεύμα και όχι λόγω κορονοϊού.

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ: Το μικροβιολογικό λειτουργεί και δεν μπορεί να μείνει το Νοσοκομείο χωρίς το τμήμα. Λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Γίνονται εξετάσεις επειγόντων και όχι τα τακτικά ραντεβού για εξετάσεις τα οποία αναβάλλονται.

Για τις εγκύους τα ραντεβού ισχύουν κανονικά

Σε καραντίνα μόνο οι εργαζόμενοι που ήταν σε στενή επαφή με τον 53χρονο

Όσοι πήραν εξετάσεις από το μικροβιολογικά τις προηγούμενες μέρες να επικοινωνήσουν με το Νοσοκομείο αν νιώσουν συμπτώματα. Αλλά να μην ανησυχούν, τα μέσα προφύλαξης είναι έτσι κι αλλιώς αυστηρά. Όλοι οι εργαζόμενοι στο μικροβιολογικό χρησιμοποιούν συνέχεια αντισηπτικά.

Να είναι όλοι οι πολίτες υποψιασμένοι αλλά όχι πανικόβλητοι. Να αυτοπροστατεύονται όλοι. Να «απομονωθούν» οι ευπαθείς ομάδες. 

Τα παιδιά δεν νοσούν βαριά αλλά μεταδίδουν πολύ εύκολα τον ιό. Να αποφύγουν τους κλειστούς χώρους. Αν βγουν ας κάτσουν σε ανοιχτούς χώρους. Καλό πλύσιμο τα χέρια.

Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί αν ο αριθμός των υπόπτων αυξηθούν δεν θα μπορεί το Νοσοκομείο να τα βγάλει πέρα. Υπάρχει πλάνο για τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Θα υπάρχει πτέρυγα στον πρώτο όροφο, όπως για παράδειγμα στην Παιδιατρική.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ Δ. ΚΟΖΑΤΣΑΝΗ

Πηγή: https://sentra.com.gr/

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team