Αρχική > Αρθρογραφία > Πολίτευμα Δημοκρατία- Γράφει ο Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης

Πολίτευμα Δημοκρατία- Γράφει ο Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

-Έχω πει και γράψει πολλές φορές, ότι το *πολίτευμα της δημοκρατίας* δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται μόνο από την εκλογική διαδικασία μέσω της οποίας κάποια πολιτική δύναμη έρχεται στην εξουσία, ΑΛΛΑ, κύρια και πρώτιστα, ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίζεται αυτήν την εξουσία!
-Και παρομοίασα, την μεν εξουσία με ένα ξίφος, τον δε κατέχοντα την εξουσία, με ξιφομάχο! Όμως, όποιος είναι ζωσμένος με ξίφος, δεν λογίζεται αυτομάτως και ξιφομάχος, καθώς η μη γνώση της χρήσης του ξίφους, μπορεί να αποβεί μοιραία για τον ίδιο! Αντίθετα, ένας ικανός ξιφομάχος, στερούμενος ξίφους, μπορεί να ξιφομαχήσει στην ανάγκη κρατώντας και ένα κλαδί δέντρου, ένα μπαστούνι ή κάτι τέλος πάντων, σαν ύστατη λύση, που να προσομοιάζει με ξίφος!
-Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά ανά την υφήλιο και πρόσφατα στις ΗΠΑ και σε καθημερινή βάση στην γείτονα Τουρκία και φυσικά σε κάθε κράτος, που η κατ΄ επίκληση δημοκρατία μιας κυβερνητικής εξουσίας, καθίσταται δυναστεία για τους πολίτες της, από τους κατέχοντες την εξουσία
πολιτικούς της!
-ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ και να θυμάστε, θύμα είναι όποιος σκύβει και υποκύπτει! Όποιος σηκώνει κεφάλι, βλέπει καλύτερα και τα βλέπει όλα!

Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης
Έλλην το γένος, Μακεδνός
Πατριώτης κατά το ήθος
Σκεπτόμενος κατά το έθος
Χριστιανός Ορθόδοξος
(13 IAN. 2021)

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί συμμετέχουμε στη σημερινή απεργία»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η ανεργία γενικότερα και ειδικότερα αυτή στους νέους και τις γυναίκες δε μπορεί να αφήνει κανένα αδιάφορο. Το ...