Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πλημμύρισε από νιάτα η κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας – Στη μεγάλη γιορτή Εθελοντισμού “Ανδρόνικος”

Πλημμύρισε από νιάτα η κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας – Στη μεγάλη γιορτή Εθελοντισμού “Ανδρόνικος”

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΜια μεγάλη γιορτή εθελοντισμού βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα Δευτέρα από τις 11 το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, η «Ημέρα Εθελοντισμού Ανδρόνικος», που διοργάνωσε η Ομάδα Εθελοντισμού που συστάθηκε από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου της πόλης και αγκαλιάστηκε από τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και κηδεμόνες όλων των γυμνασίων και λυκείων της πόλης, και όχι μόνο.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του 14χρονου μαθητή του 1ου Γυμνασίου Ανδρόνικου Κυριακίδη, ο οποίος έχασε τον περασμένο Οκτώβρη την άνιση μάχη που έδωσε με τη λευχαιμία. Η περιπέτεια της υγείας του όμως κινητοποίησε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, καθώς στα μέσα του περασμένου Μαΐου ξεκίνησε μια γιγάντια προσπάθεια για την αναζήτηση συμβατού δότη μυελού τον οστών για την θεραπεία του συμμαθητή τους.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι η καθιέρωση της 7ης Μαΐου ως Ημέρας Εθελοντισμού στην Πτολεμαΐδα, για την ανάπτυξη και ενίσχυση του πνεύματος της προσφοράς, της αγάπης και της αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο, καθώς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης γίνεται εθελοντική αιμοδοσία και λήψη δείγματος μυελού των οστών, ενώ συμμετέχουν ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικέας ασθένειες Βόρειας Ελλάδας «Λάμψη», «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο Ερυθρός Σταυρός και η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας.

«Η σημερινή ημέρα Εθελοντισμού είναι μια πραγματικά ωραία δράση», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο μαθητής Βασίλης Σακουλέβας, εκ μέρους της Ομάδας Εθελοντισμού. Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώνονται βιβλία για την βιβλιοθήκη της Παιδιατρικής κλινικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, μαθητές μαγείρεψαν για τους σιτιζόμενους στα συσσίτια του «Καλού Σαμαρείτη», ενώ οι  μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου φύτεψαν λουλούδια στην πλατεία δίπλα στο συντριβάνι. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία ότι «ο κόσμος θα καθιερώσει ως θεσμό την εκδήλωση αυτή και του χρόνου θα είναι ακόμα μεγαλύτερη»

Η εκπαιδευτικός του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας Εύη Κλάζογλου, ανέφερε ότι σύσσωμος ο σύλλογος εκπαιδευτικών αγκάλιασε θερμά την ιδέα αυτή, που συντελεί στο να δημιουργηθούν αύριο ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Τη συγκίνησή της που η περιπέτεια του παιδιού της ξεσήκωσε όλο τον μαθητόκοσμο και την κοινωνία της Πτολεμαΐδας εξέφρασε η μητέρα του Ανδρόνικου, η οποία  και ευχαρίστησε όλους τους φορείς που στήριξαν και βοήθησαν ώστε να γίνει η σκέψη για μια ημέρα εθελοντισμού πράξη και να κάνουν τον εθελοντισμό μια γιορτή.    

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Νεκρό αρκουδάκι, θύμα τροχαίου στην Εγνατία, λίγα μέτρα από τα διόδια της Σιάτιστας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Νεκρό αρκουδάκι, θύμα τροχαίου στην Εγνατία, λίγα μέτρα από τα διόδια της Σιάτιστας, όπως αναφέρει ο συνεργάτης του ...