Αρχική > Slider > Ποιο στρατόπεδο διαλέγουν τα τοπικά στελέχη της Κεντροαριστεράς εν όψει των εκλογών του νέου φορέα – Στην Κοζάνη Φ. Γεννηματά, Γ. Καμίνης και Ν. Ανδρουλάκης

Ποιο στρατόπεδο διαλέγουν τα τοπικά στελέχη της Κεντροαριστεράς εν όψει των εκλογών του νέου φορέα – Στην Κοζάνη Φ. Γεννηματά, Γ. Καμίνης και Ν. Ανδρουλάκης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Όσο πλησιάζει η ημέρα της κάλπης που θα αναδείξει τον νέο ηγέτη της Κεντροαριστεράς  τόσο εντείνεται και η προεκλογική εκστρατεία των επίδοξων ηγετών του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, ενώ σε τοπικό επίπεδο τα στελέχη και μέλη παίρνουν θέση μάχης και επιλέγουν στρατόπεδο, οργανώνοντας συγχρόνως τις περιοδείες των υποψηφίων στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr», η Φώφη Γεννηματά έρχεται στην Κοζάνη το Σάββατο 21 Οκτωβρίου. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για τη ν ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, πρόκειται να έχει μία σύσκεψη στελεχών στην Κοζάνη και μία ξεχωριστή συνάντηση με γυναίκες, ενώ η πολιτική ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Την Τετάρτη 18 τρέχοντος επισκέπτεται την περιοχή ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την αρχηγία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργος Καμίνης, ενώ έχει κλείσει και περιοδεία του Νίκου Ανδρουλάκη, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ημερομηνία, η οποία πάντως θα είναι μετά τις 15 του μήνα. Ωστόσο, στέλεχος της τάσης του ευρωβουλευτή που διεκδικεί την ηγεσία του νέου φορέα, επισκέφτηκε την Κοζάνη στις 2 Οκτωβρίου και πραγματοποίησε σύσκεψη με στελέχη που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του σε ξενοδοχείο της Κοζάνης, η οποία ικανοποίησε τους διοργανωτές, καθώς λένε πως συμμετείχαν περίπου 40 άνθρωποι, κυρίως νέοι σε ηλικία.

Στην παραπάνω δραστηριότητα να προσθέσουμε και πρόσφατη περιοδεία του Γιάννη Μανιάτη στη Δυτική Μακεδονία.

Από μία πρώτη ενδοσκόπηση στον υπό διαμόρφωση πολιτικό φορέα της κεντροαριστεράς και κυρίως στο πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί και τον βασικό κορμό, προκύπτει αναμφισβήτητα μία σαφής πολιτική και εκλογική υπεροχή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ αξιόλογη δυναμική έχει και η υποψηφιότητα Ανδρουλάκη. Στον αντίποδα υπάρχουν διεκδικητές της ηγεσίας του νέου φορέα, αλλά η υποψηφιότητά τους δεν έχει ακόμη την έμπρακτη στήριξη τοπικών στελεχών. Ειδικότερα:

-Για τη στήριξη της υποψηφιότητας Γεννηματά έχει ενεργοποιηθεί ένας σημαντικός αριθμός στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο νομό Κοζάνης, τα οποία μάλιστα συγκροτούν κατά τόπους Συντονιστικές Επιτροπές. Έτσι λοιπόν πραγματοποιήθηκε προχτές μία σύσκεψη στην Κοζάνη από την οποία εκλέχτηκε 19μελής Συντονιστική Επιτροπή Στήριξης της υποψηφιότητας της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, χτες εκλέχτηκε αντίστοιχη Σ.Ε. στα Σέρβια και σήμερα στην Αιανή. Μεταξύ των γνωστών ονομάτων του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στο στρατόπεδο Γεννηματά είναι οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Παντελής Αποστολίδης, γραμματέας της Ν.Ε. Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Νούλα Τουμπουλίδου, Βαγγέλης Καραπάτσιος, Γιάννης Παπαγεωργίου, Μανόλης Παφίλης κ.ά.

-Ισχυρό ρεύμα στην περιοχή φέρεται να έχει και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Υπέρ της υποψηφιότητας του ευρωβουλευτή έχουν ταχθεί μεταξύ άλλων ο πρώην γραμματέας της Ν.Ε. Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Ζιούζιος, ο πρόεδρος του “Σπάρτακου” Μόσχος Μόσχου και άλλα στελέχη του σωματείου, ο Γιώργος Κάτανας, ο Γιάννης Μαρκογιαννάκης κ. ά.

-Η υποψηφιότητα του Γιάννη Μανιάτη δεν φαίνεται να συγκεντρώνει υποστηρικτές σε τοπικό επίπεδο, πράγμα που έδειξε και η περιοδεία του, όπου τον συνόδευε «θεσμικά» ο γραμματέας της Ν.Ε. Κοζάνης Π. Αποστολίδης, χωρίς να πλαισιώνεται από άλλα στελέχη. Την  υποψηφιότητά του φέρονται να υποστηρίζουν ο Στέλιος Κυνηγόπουλος και ο Αντώνης Κάτανας.

-Ακόμη πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στο στρατόπεδο του Γιάννη Ραγκούση, καθώς μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν εκδηλώθηκε ανοιχτή υποστήριξη στο πρόσωπό του, ενώ κάπως ίδια είναι η εικόνα με την  υποψηφιότητα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

-Για τους υποψηφίους εκτός ΠΑΣΟΚ, να σημειωθεί ότι την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη υποστηρίζουν οι Περικλής Αλιφέρης και Κώστας Αλεξίου.

Την υποψηφιότητα του προέδρου του «Ποταμιού» Σταύρου Θεοδωράκη υποστηρίζουν φυσικά οι υποψήφιοι με το «Ποτάμι» στο νομό Κοζάνης Κώστας Ντίνας και Αντώνης Σιαμπανόπουλος. Η επίσης υποψήφια με το «Ποτάμι» Ντόρα Τσικαρδάνη φέρεται αποστασιοποιημένη από το «Ποτάμι» και από την υποψηφιότητα του προέδρου.

Τέλος, στο χώρο της ΔΗΜ.ΑΡ. μετά την αποχώρηση Θεοχαρόπουλου από την κούρσα των υποψηφίων, δεν έχουν καταλήξει στη στήριξη συγκεκριμένου υποψηφίου, αν και τα όποια στελέχη υπάρχουν δεν λειτουργούν συγκροτημένα.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας