Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Περπατώντας την πλωτή πεζογέφυρα στην Πρέσπα

Περπατώντας την πλωτή πεζογέφυρα στην Πρέσπα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ένα πολύ όμορφο βίντεο δημιούρησε ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης στο οποίο παρουσιάζει την πλωτή πεζογέφυρα στην Πρέσπα και όλο το πανέμορφο τοπίο που τη περιβάλει.

Επίσκεψη στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου περπατώντας στην πλωτή πεζογέφυρα μήκους περίπου 630 μέτρων και πλάτος καταστρώματος τρία μέτρα. Αποτελείται συνολικά από 70 ξύλινα ειδικά πλωτά τμήματα, μήκους 9 μέτρων το καθένα, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με ατσάλινα τόξα. Η γέφυρα, συνολικού βάρους 300 τόνων, στηρίζεται με σύστημα που αποτελείται από 4.000 μέτρα βαριάς αλυσίδας και ειδικά σχεδιασμένα έρματα με άγκυρες,βάρους δύο τόνων το καθένα. Το όλο σύστημα στήριξης της γέφυρας σχεδιάστηκε κατά τρόπο ώστε να αντέχει σε κύματα ύψους άνω του ενός μέτρου. Το κατάστρωμα της γέφυρας αντέχει σε βάρος μέχρι 400 κιλών ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ σε ολόκληρη τη γέφυρα μπορούν να κυκλοφορούν ταυτοχρόνως 3.000 άτομα.

Πηγή:tanea.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μ. Μαστρανέστη (υπάλληλος ΔΟΥ Κοζάνης): «Αισθάνομαι ικανοποιημένη από την απόφαση της δικαιοσύνης. Ελπίζω να είναι μια δικαίωση για την ψυχή του Πέτρου που έφυγε τόσο άδικα»

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Αισθάνομαι ικανοποιημένη από την απόφαση της δικαιοσύνης. Ελπίζω να είναι μια δικαίωση για την ...