Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Περιφερειακό Συμβούλιο: Ανησυχία για τις καθυστερήσεις στο θέμα μετεγκατάστασης Ακρινής και οργή για την απαξίωση Παναγιωτάκη

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ανησυχία για τις καθυστερήσεις στο θέμα μετεγκατάστασης Ακρινής και οργή για την απαξίωση Παναγιωτάκη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


ΓΙΑ «ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ» ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ Ο Γ. ΔΑΚΗΣ

Προσφυγή στα Δικαστήρια πρότεινε η Γ. Ζεμπιλιάδου

Αντιδράσεις για τη στάση που κράτησε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης στο θέμα μετεγκατάστασης της Ακρινής, στις πρόσφατες δηλώσεις του στην Πτολεμαΐδα, εξέφρασαν σύσσωμη συμπολίτευση και αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην πρόσφατη συνεδρίασή του. Μάλιστα, το θέμα έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντΙπολίτευσης Γιώργος Δακής, ζητώντας ενημέρωση από την περιφερειακή αρχή για το τι μέλλει γενέσθαι, μιας και το ΠΔ καθυστερεί να εκδοθεί και οι κάτοικοι εμπαίζονται. Επίσης, από την πλευρά της η Γεωργία Ζεμπιλιάδου πρότεινε να προσφύγει η Περιφέρεια άμεσα στα ευρωπαϊκά και εθνικά δικαστήρια.

Αναλυτικότερα, ο περιφερειάρχης, Θεόδωρος Καρυπίδης, απαντώντας στον Γιώργο Δακή, επεσήμανε ότι ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης ήταν «προκλητικότατος» στα όσα ανέφερε για την Ακρινή, λέγοντας πως πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα μιας και υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις για το θέμα της μετεγκατάστασης και την έκδοση του Π.Δ. Επεσήμανε ότι έχει σταλεί σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό ώστε να είναι ενήμερος για το θέμα, ενώ θα σταλεί και στους αρχηγούς των κομμάτων. «Εν συνόλω να υπάρχει μια εικόνα για το τι συμβαίνει, γιατί εμπαιζόμαστε…», σχολίασε ο κ. Καρυπίδης. Για τα Βαλτόνερα, επίσης, σχολίασε πως έγινε ήδη μια συνάντηση και θα ακολουθήσει ακόμη μια στην Αθήνα, μιας και όπως σχολίασε, το πόρισμα του ΙΓΜΕ επιβεβαιώνει ότι υπάρχει εξέλιξη του φαινομένου, υπάρχουν γεωλογικά δεδομένα σε εξέλιξη και υπαιτιότητα της ΔΕΗ.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Δακής ζήτησε να εφαρμοστεί η κύμενη νομοθεσία, ενώ έβαλλε κατά του προέδρου της ΔΕΗ για τη στάση του, σημειώνοντας ότι «προσβολές των υπαλλήλων και των διορισμένων, όπως ο πρόεδρος της ΔΕΗ, είναι προς το σύνολο της κοινωνίας».
Από την πλευρά της η Γεωργία Ζεμπιλιάδου πρότεινε αν δεν κατατεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου το Προεδρικό Διάταγμα όπως ορίζει ο νόμος, για την συμμετοχή στην απαλλοτρίωση 50-50% από τη ΔΕΗ και το κράτος, τότε θα πρέπει η Περιφέρεια ν προσφύγει στα εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια. Επίσης, καταδίκασε τη στάση Παναγιωτάκη που με τα όσα είπε «προσέβαλε τους κατοίκους». Επίσης, σχολίασε πως είναι «προφανές ότι το μήνυμα Παναγιωτάκη αφορούσε και τα Βαλτόνερα», λέγοντας τέλος πως το θέμα πρέπει να βρίσκει σε εγρήγορση την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, γιατί είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρχει ΠΔ μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη