Την ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης ώστε να προστατευτούν όλοι οι κλάδοι των επιχειρήσεων της χώρας μας καθώς και το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών, ζητά με επιστολή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, αίτημα το οποίο έχει κατατεθεί και από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, μεταφέροντας προς την Κυβέρνηση την έντονη ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.
Όπως έχει διαπιστωθεί μέσα στους πληγέντες που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, δεν υπάρχουν κωδικοί ( ΚΑΔ ) που αφορούν τη μεταποίηση και τις βιοτεχνίες που ασχολούνται με οικοδομική δραστηριότητα, το χονδρικό εμπόριο τροφίμων, τους ελεύθερους επαγγελματίες και ειδικότερα σε μια περιοχή που μέλλον της είναι τόσο αβέβαιο λόγο και της μεταλιγνιτικής περιόδου .
Η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της περιοχής μας κρίνεται αβέβαιη και σε συνδυασμό με τις οικονομικές συγκυρίες της τελευταίας περιόδου , απαιτείται άμεση παρέμβαση και πολιτικές αποφάσεις ενεργητικές και όχι θεραπευτικές επί των επιπτώσεων που δημιουργούνται στον παραγωγικό ιστό της χώρας. Η μεταποιητική δραστηριότητα της χώρας μας, που αριθμεί πλήθος μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αντιμετωπίζει με δυσκολία και αδυναμία πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, χρειάζεται έμπρακτη στήριξη. Οι πολιτικές και οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν πρέπει να είναι άμεσες και ενεργητικές και όχι θεραπευτικές επί των επιπτώσεων που δημιουργούνται στον παραγωγικό ιστό της χώρας.
Ο Πρόεδρος του ΠΕΣ Δυτ. Μακεδονίας & Επιμελητηρίου Κοζάνης Νικόλαος Σαρρής
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γρεβενών Ράμμος Νικόλαος
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Καραταγλίδης Χαράλαμπος
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σαπαλίδης Σάββας