Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας: Εξαιρετική αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης χιονόπτωσης του Σαββατοκύριακου

Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας: Εξαιρετική αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης χιονόπτωσης του Σαββατοκύριακου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Εξαιρετικά ικανοποιητικά εξελίχθηκε η αντιμετώπιση της χιονόπτωσης του Σαββατοκύριακου από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Κοζάνης.

Η πρωτοφανής χιονόπτωση των τελευταίων 2 ημερών χαρακτηρίστηκε από τους αρμόδιους ως ανάλογη των χιονοπτώσεων πριν 30,35 με 40 χρόνια κι εξελίχθηκε μέσα σε ισχυρούς ανέμους και πολικές θερμοκρασίες που άγγιζαν τους -19°C (Μεσόβουνο) και -15,9°C (Κοιλάδα).

Στο δίκτυο των 600km του επαρχιακού δικτύου αφού πρώτα έπεσε το αλάτι στην συνέχεια τοποθετήθηκαν 29 μηχανήματα σ’ όλους τους άξονες της Π.Ε. Κοζάνης και με 48ωρη συνεχόμενη εργασία κατόρθωσαν να κρατήσουν ανοιχτό όλο το επαρχιακό δίκτυο.

Για μία ακόμη φορά αποδείχτηκε πως η εμπειρία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων (κ. Κώστας Γρίβας), η σωστή προετοιμασία και η συνεχείς παραγγελίες αλατιού του Προϊστάμενου Πολιτικής Προστασίας (κ. Πρόδρομου Ασλανίδη) αλλά και η άριστη συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχαν ως αποτέλεσμα να αντιμετωπιστεί με επιτυχία μια δύσκολη για τα χρονικά δεδομένα χιονόπτωση που ξεπέρασε και τα 40 εκατοστά ακόμη και μέσα στις πόλεις και τις Τοπικές Κοινότητες.

Πολύ θετική υπήρξε και η απόφαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 tn. που δημιουργούσαν διακοπή της κυκλοφορίας τα προηγούμενα χρόνια από ανατροπή ή δίπλωμά τους στους δρόμους.

Τέλος να επισημάνουμε ότι έπεσαν περισσότεροι από 300 tn. αλάτι σε όλο το Νομό από την Π.Ε. Κοζάνης, ξέχωρα από τους Δήμους που διαχειρίστηκαν τις δικές τους ποσότητες.

Ο κ. Τσιούμαρης συνεχάρη όλους τους εμπλεκομένους φορείς στον αποχιονισμό ιδιαίτερα δε τους χειριστές μηχανημάτων, ενώ να σημειώσουμε και την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη στον χώρο των μηχανημάτων, αλλά και την συνεχή επικοινωνία με όλους τους στρατευμένους στην δύσκολη μάχη με τον χιονιά.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Συνελήφθη ιδιοκτήτης καφενείου στην Κοζάνη-Φέρεται να αυνανιζόταν σε κοινή θέα!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ένα απροσδόκητο περιστατικό συνέβη χθες (Πέμπτη) στην Κοζάνη,όταν συνελήφθη ιδιοκτήτης καφενείου ο οποίος φέρεται να αυνανιζόταν σε κοινή ...