Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > «Πέντε χρόνια απραξίας από τη δημοτική αρχή για το έργο ανάπλασης της πλατείας Λασσάνη» – Λάζαρος Μαλούτας κατά του Δημάρχου Κοζάνης

«Πέντε χρόνια απραξίας από τη δημοτική αρχή για το έργο ανάπλασης της πλατείας Λασσάνη» – Λάζαρος Μαλούτας κατά του Δημάρχου Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Για πέντε χρόνια απραξίας σε ό,τι αφορά το μεγάλο έργο ανάπλασης  της πλατείας Λασσάνη, κατηγόρησε ευθέως τη νυν δημοτική αρχή ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης και επικεφαλής  της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας. Σε συνέντευξή του στον «Π», ο κ. Μαλούτας τονίζει πως το έργο ήταν ενταγμένο επί της δικής του θητείας, από το 2011, ενώ από το 2014 υπήρχε ολοκληρωμένη μελέτη και έκτοτε το έργο κόλλησε.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Λασσάνη ήταν ενταγμένο από το 2011 στο ΕΣΠΑ επί δικής μας θητεία. Το έργο ήταν ενταγμένο με δύο υποέργα, αφού χρηματοδοτούνταν η μελέτη και η κατασκευή.  Το 2014, την άνοιξη, περίπου την ίδια περίοδο πριν από πέντε χρόνια, είχε ολοκληρωθεί η μελέτη και έπρεπε να περάσει αρχιτεκτονική επιτροπή. Εκεί το έργο κόλλησε και δεν ολοκληρώθηκε μέχρι να παραδώσουμε ως δημοτική αρχή».

Πέντε χρόνια μετά, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο, τόνισε με αιχμές ο κ. Μαλούτας, λέγοντας πως ο μελετητής του έργου ήταν ο νυν αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Δεσποτίδης και σημειώνοντας ότι: «Επί της ουσίας, όπως ανέφερα και στις δηλώσεις μου στο δημοτικό συμβούλιο, επειδή υπάρχει σύμπτωση φυσικού προσώπου, του σημερινού αντιδημάρχου και μελετητή μας τότε, κου Δεσποτίδη, εγώ αναρωτήθηκα, είναι αδυναμία ή σκοπιμότητα; Όλες οι αναπλάσεις των δημόσιων χώρων περνούν από αρχιτεκτονική επιτροπή. Εν πάση περιπτώση, πέντε χρόνια μετά, το να είμαστε στο ίδιο σημείο, μόνο και μόνο για να περάσει από αρχιτεκτονική επιτροπή, δεν είναι πολλά τα χρόνια;», αναρωτήθηκε.

Μάλιστα, όπως σχολίασε σχετικά προ ημερών μέσω facebook ο κ. Μαλούτας, η απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου ήταν στις 7/8/2011. «Είναι παραλογισμός να αναρωτιόμαστε αν πρέπει να περάσει το έργο αρχιτεκτονική επιτροπή, είναι παραλογισμός.  Πέρασαν πέντε χρόνια απραξίας, χωρίς να έχει γίνει κάτι ουσιαστικό, ενώ οι ελλείψεις ήταν επουσιώδεις και ελάχιστες όταν εμείς παραδώσαμε το έργο, με τη λήξη της δημοτικής μας περιόδου», είπε με έμφαση .

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα όσα επεσήμανε η δημοτική αρχή, ότι δηλαδή το έργο θα ξεκινήσει το προσεχή φθινόπωρο, ο κ. Μαλούτας εκτίμησε πως το έργο δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει πριν το 2020, λέγοντας πως: «Φτάνει η δημοτική αρχή, που είναι πέντε χρόνια στα δημοτικά πράγματα, ότι θα ξεκινήσει το έργο το φθινόπωρο. Το έργο όμως δεν μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα από το 2020, εφόσον δεν έχει δημοπρατηθεί μέχρι τώρα», κατέληξε.

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη