Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Το Πατριωτικό θεατρικό έργο “ο χορός του Ζαλόγγου” από τους μαθητές της 8ης Γυμνασίου Πτολεμαϊδος το 1944 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 15/11/2017

Το Πατριωτικό θεατρικό έργο “ο χορός του Ζαλόγγου” από τους μαθητές της 8ης Γυμνασίου Πτολεμαϊδος το 1944 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 15/11/2017

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Οι τελειόφοιτοι του 8ταταξίου Γυμνασίου Πτολεμαϊδος αποχαιρετούν τις Γυμνασιακές τους σπουδές με Πατριωτική θεατρική παράσταση  του Περισιάδη με έργο, “ο χορός του Ζαλόγγου”

Σημειώνουμε ιδιαίτερα την αποφασιστικότητα, Καθηγητών και Μαθητών, να ανεβάσουν το Πατριωτικό αυτό έργο διαρκούσης της Γερμανικής κατοχής!!!

Ευτυχώς… , φίλες και φίλοι, ήταν το τέλος της Γερμανικής κατοχής και δεν υπήρξαν ….. συνέπειες

Η ενέργεια αυτή των πρώτων, τελειόφοιτων-απόφοιτων  του Γυμνασίου μας  το 1945, αποτέλεσε “ ΘΕΣΜΟ ”, θα λέγαμε εμείς, για τους επερχόμενους να κλείνουν τον  κύκλο των Γυμνασιακών τους σπουδών  με ένα Πατριωτικό θεατρικό έργο !!!

Να σημειώσουμε πως, τα έσοδα των δύο παραστάσεων, προς το κοινό της πόλης μας, διατέθηκαν  για τις ανάγκες του Γυμνασίου, ενώ, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, εισέπραξαν, για τον εαυτό τους, τα πλέον θερμά και συνεχή χειροκροτήματα και επιφωνήματα του κοινού, για την επιτυχία  παραστάσεις προς το κοινό της πόλης μας  που, χειροκρότησε τους ερασιτέχνες ηθοποιούς για την καταπληκτική επιτυχία παρουσίασης της παράστασης.

Δύο παραστάσεις, με είσοδο… δωρεά, δόθηκαν και για τους μαθητές του γυμνασίου μας και όχι μόνο.

Στη Φώτο μας: ΣΕΙΡΑ 1η, από αριστερά καθήμενες, οι μαθήτριες: Αυγεροπούλου  Άννα, Καρυοφυλλίδου  Έλλη,  Ελευθεριάδου Κίτσα (Λεσγίδου), Συμεωνίδου Μαίρη, Αδαμοπούλου Μαριάνθη και ο μικρός μας άγνωστος Τσολιάς που, σίγουρα θα μας τηλεφωνήσει το ονοματάκι του όταν..μεγαλώσει(;).

ΣΕΙΡΑ 2η: Οι μαθήτριες, από αριστερά  όρθιες : Θεοδωρίδου Τασούλα, Ιωακειμίδου Θεοδώρα, Λιναρδάτου Αικατερίνη , Αρώνη Πηνελόπη, Παπουλίδου Παναγιώτα, Γρηγοριάδου Δόμνα  και οι μαθητές, Δημητριάδης Ιορδάνης και ο Πεϊτσίνης Πέτρος. .

ΣΕΙΡΑ 3η όρθιοι από αριστερά  οι μαθητές: Βελονίδης Παναγιώτης, Μπίντσης Χρήστος, Πεϊτσίνης Τρύφων, Τσακιρίδης Νικόλαος, Ορφανίδης Βασίλειος, Χατζηγελέκης Ιωάννης, Γρηγοριάδης Ιωάννης, Παπαμάρκου Στέφανος, Πετρίδης Πέτρος. Και ο Εξακουστίδης Θεόφιλος (Φιλίκος).

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team