Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Παρέμβαση εισαγγελέα για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα ζήτησε ο Γιώργος Κασαπίδης – Να αναζητηθούν ευθύνες που ενδεχομένως δεν συνέβαλαν στη σωστή ιχνηλάτηση – Τι είπε για την αποκατάσταση της περιοχής και των επιχειρηματιών

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα ζήτησε ο Γιώργος Κασαπίδης – Να αναζητηθούν ευθύνες που ενδεχομένως δεν συνέβαλαν στη σωστή ιχνηλάτηση – Τι είπε για την αποκατάσταση της περιοχής και των επιχειρηματιών

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Την παρέμβαση εισαγγελέα για την διερεύνηση του θέματος με τα ετεροχρονισμένα κρούσματα που δηλώθηκαν χθες στην ΠΕ Κοζάνης, ζήτησε ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες όπου εντοπιστούν. Μάλιστα όπως τονίστηκε στη συνέντευξη τύπου εντοπίστηκαν μετά από έρευνα και άλλα ετεροχρονισμένα κρούσματα σε άλλες ημερομηνίες.

Ο περιφερειάρχης, αρχικά, τόνισε πως αποδίδει τις τελευταίες εβδομάδες το σχέδιο και έχουμε μείωση των κρουσμάτων και καθοδική πορεία αυτών, αλλά η κατάσταση την τελευταία εβδομάδα μετά τα κρούσματα των δύο τελευταίων ημερών ανησύχησε τις αρχές, και αναζήτησαν το λόγο που εμφανίστηκαν.

«Σε συνεννόηση με τον κ.  Ρωμιόπουλο του ΕΟΔΥ, που καταγράφει τα ημερήσια κρούσματα διαπιστώσαμε διάσταση στα νούμερα, από τα 21 σχετικά με τα 53 κεντρικά», σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Κασαπίδης, καταγράφηκαν κρούσματα ετεροχρονισμένα, λέγοντας: «Διαπιστώσαμε ετεροχρονισμένα κατά δύο μήνες καταγραφή των κρουσμάτων σχετικά με τη λήψη των δειγμάτων. Είχαν ληφθεί στις 9 Νοεμβρίου και καταγράφηκαν τη χθεσινή ημέρα. Ζήτησα να διερευνηθούν αν συνέβη και προηγούμενες ημέρες. Τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά και επαληθεύουν πως και άλλα κρούσματα ετεροχρονισμένα δηλώνονταν με αυτόν τον τρόπο», είπε ο κ. Κασαπίδης.

Επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ και ζήτησε επίσημη και έγκυρη ενημέρωση για το πως συνέβη αυτό το φαινόμενο και πως μας επηρεάζει γιατί όταν εντοπιζόταν και δεν δηλώνονταν τα κρούσματα δεν ακολουθούνταν η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

«Με διαβεβαίωσαν πως τα κρούσματα δεν επηρέαζαν τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων.

Είναι σίγουρο όμως πως δεν ακολουθούνταν τα μέτρα της ιχνηλάτησης με αποτέλεσμα συμπολίτες μας να αποτελούν εστίες μετάδοσης και αυτό φαίνεται πως δημιούργησε φαινόμενα διασποράς της νόσου», προσέθεσε.

«Επειδή γεννιούνται εύλογα ερωτήματα και εντοπίζονται ιδιαίτερα στο Δήμο Εορδαίας και σχετίζονται με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και μία συνεργασία με ένα εργαστήριο ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ερευνήσουν όλες τις διαδικασίες για την αναζήτηση ευθυνών και εάν αυτό αποτέλεσε αιτία διασποράς της νόσου παρά την αυξημένη εφαρμογή μέτρων στην ΠΕ Κοζάνης. Η κατάσταση αυτή είναι ιδιαίτερη σοβαρή και κρίσιμη με την ΠΕ Κοζάνης γιατί σχετίζεται με τον ιό αλλά και εξαιτίας με την εφαρμογή των μέτρων φαίνεται ότι ξέφευγαν από τον έλεγχο και της σοβαρής αμέλειας που έδειξαν κάποιοι και θα διερευνηθεί», είπε ο κ. Κασαπίδης, λέγοντας πως θα διερευνηθεί για τον επηρέαζε το Lock Down δεδομένης και της επιδείνωσης της οικονομικής ζωής της περιοχής.

Έκανε λόγο για οικονομική καταστροφή λέγοντας πως θα αναδείξει το θέμα προς τα αρμόδια Υπουργεία και το γραφείο Πρωθυπουργού ώστε όπως είπε «να απαιτήσουμε την απονομή και απόδοση ευθυνών όπου εντοπίζονται και περαιτέρω ενίσχυση ενδυνάμωσης του μηχανισμού υγείας με την αυτονόμηση από την 3η ΥΠΕ με παρουσία ενός εκ των αντιπροέδρων εδώ και ζητάμε ίδρυση λειτουργία περιφερειακού ιατρείου ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία. Επίσης αποκατάσταση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών», ζητώντας εισαγγελική έρευνα αυτεπαγγέλτως διότι τα ζητήματα είναι σοβαρά και σχετίζονται με τη δημόσια υγεία και την οικονομία της περιοχής.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Ptolemeos Fm 17/09: Δείτε το σημερινό δελτίο ειδήσεων στο ραδιόφωνο του Viva Gr

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ptolemeos Fm 17/09: Δείτε το σημερινό δελτίο ειδήσεων στο ραδιόφωνο του Viva Gr Ακολούθησε το E-PTOLEMEOS.GR και στα ...