Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Παράταξη «Αλλάζουμε Εποχή»- Συζήτηση για τον νέο πολιτιστικό χάρτη στη Δ. Μακεδονία

Παράταξη «Αλλάζουμε Εποχή»- Συζήτηση για τον νέο πολιτιστικό χάρτη στη Δ. Μακεδονία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ανοιχτή συζήτηση για «έναν νέο πολιτιστικό χάρτη στη Δυτική Μακεδονία» οργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, η παράταξη «Αλλάζουμε Εποχή».

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Καρυπίδης Θεόδωρος και ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Πλακεντάς Παναγιώτης.
Όπως μας πληροφορεί η παράταξη «μετά το γόνιμο διάλογο που ακολούθησε την εισήγηση του Θέμη Μουμουλίδη, αναδείχθηκαν πολλές και ουσιαστικές πλευρές της δυνατότητας να αποτελέσει ο πολιτισμός πυλώνα της ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας.
Στην επόμενη συνάντηση διαβούλευση που θα γίνει το Φεβρουάριο, θα συζητηθεί το θέμα της σύνδεσης παιδείας – πολιτισμού».
Χαρακτηριστικά είναι τα αποσπάσματα της εισήγησης του κ. Μουμουλίδου, όπου έθεσε ερωτήματα όπως:
«Μπορεί να υπάρξει σύγχρονη ανεπτυγμένη Ελλάδα, χωρίς σύγχρονη και ανεπτυγμένη περιφέρεια;»
«Μπορεί ο πολιτισμός να συνδεθεί με την παιδεία, τον τουρισμό και την ανάπτυξη;»
«Πως συνδέεται η ευτυχία με τη δημοκρατία και τη συμμετοχή;»
«Μπορεί ο πολιτισμός να αποτελέσει σύγχρονο πυλώνα ανάπτυξης;», για να σημειώσει πως «ο πολιτισμός είναι δικαίωμα και αποδέκτης κάθε πολιτικής θα πρέπει να είναι ο άνθρωπος. Είναι επομένως, η δημιουργία ενός «Νέου Πολιτιστικού Χάρτη στη Δ. Μακεδονία».
Τα παραπάνω «προωθεί» η παράταξη, αφού σύμφωνα πάντα με την εισήγηση του επικεφαλής της «καταθέτουμε την πρότασή μας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου πολιτιστικού τοπίου στη Δ. Μακεδονία. Συνεχίζουμε τον δημόσιο διάλογο και διαβούλευση, με στόχο να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ποιότητα ζωής και στο σχεδιασμό του μέλλοντος της Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από την αξιοποίηση και ανάπτυξη των πολιτιστικών θεσμών, δομών και φορέων της περιφέρειας».
Τέσσερις βασικοί άξονες χαρακτηρίζουν την διάρθρωση μιας σύγχρονης πολιτικής για τον πολιτισμό, που σύμφωνα πάντα με την παράταξη είναι οι:
Α. Θεσμοί
Β. Παιδεία/ Καλλιτεχνική εκπαίδευση
Γ. Υποδομές
Δ. Ο Πολιτισμός ως κοινωνικό αγαθό [πολιτισμός για όλους ] Ο επικεφαλής της παράταξης δήλωσε μάλιστα από του βήματος πως ως παράταξη, «αλλά κυρίως ως ενεργοί πολίτες ,
θεωρούμε αυτονόητη την συμβολή μας με κάθε τρόπο στην πραγματοποίηση όλων των παραπάνω. Συμβολή στο διάλογο με κάθε πολίτη και κάθε ενδιαφερόμενο φορέα της περιοχής μας, δημιουργία μιας δημοκρατικής συμμετοχικής διαδικασίας, ξεκινώντας από το χώρο του πολιτισμού και του τουρισμού και προχωρώντας σταδιακά και σε άλλους τομείς.
Πιστεύουμε πως η επίτευξη όλων των παραπάνω είναι θέμα πολιτικών επιλογών και βούλησης, και η συνύπαρξη όλων είναι καθοριστική», μεταξύ άλλων τα σημεία της ομιλίας-εισήγησης του κ. Μουμουλίδη.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Self test: Προσοχή! Αυτοί πρέπει να το κάνουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Self test: Χιλιάδες αυτοδιαγνωστικά τεστ πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι το βράδυ της Κυριακής προκειμένου αύριο Δευτέρα, μαθητές, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι ...