Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > «Παρασκευή και 13» για τους καταναλωτές του πετρελαίου θέρμανσης – …Πετάει προς το 1 ευρώ η τιμή για πολύ μικρές ποσότητες

«Παρασκευή και 13» για τους καταναλωτές του πετρελαίου θέρμανσης – …Πετάει προς το 1 ευρώ η τιμή για πολύ μικρές ποσότητες

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


«Παρασκευή και 13» για τους καταναλωτές, καθώς σήμερα κυκλοφορεί επισήμως το πολύτιμο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά η τιμή του …πετάει προς το 1 ευρώ ανά λίτρο, ενώ σε συνδυασμό με τη μείωση στο μισό της επιδότησης, οι πολίτες παρακολουθούν παγωμένοι τις εξελίξεις, αδυνατώντας να το προμηθευτούν.

Άλλωστε, οι ίδιοι οι πρατηριούχοι επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την δυσπραγία του κόσμου, ομολογούν ότι «οι παραγγελίες είναι σχεδόν ανύπαρκτες» και οι λιγοστοί που παρήγγειλαν «περιορίστηκαν σε μικροποσότητες των 100 ευρώ». Όπως δήλωσε στον «e-ptolemeos.gr» ο επιχειρηματίας στο χώρο της εμπορίας υγρών καυσίμων Γιάνης Χλιάπας, «από το απόγευμα της Παρασκευής άρχισε η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης από τα διυλιστήρια και από αύριο το πρωί μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας και να αρχίσουμε διανομή. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «δεν υπάρχουν παραγγελίες, αλλά χρόνο με το χρόνο μειώνονται οι ποσότητες πετρελαίου που παραγγέλνουν οι καταναλωτές. Αρκεί να σας πω ότι οι 7 στις 12 παραγγελίες που έχουμε στο κατάστημά μας είναι μέχρι 150 ευρώ και 3 μέχρι 420 ευρώ». Είπε επίσης ότι την περσινή χρονιά ήταν αυξημένη η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης επειδή ο χειμώνας ήταν βαρύς, όμως πρόπερσι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά η κατανάλωση στο νομό Κοζάνης μειώθηκε κατά 63%!».

Όσο για την  τιμή ανά λίτρο είπε ότι «για τις μεγάλες ποσότητες άνω των 1.000 λίτρων αναμένεται να κυμανθεί από 91 έως 95 λεπτά του ευρώ». Για μικρότερες ποσότητες η εκτίμηση είναι ότι η τιμή θα κυμανθεί στα 95-98 λεπτά, ενώ το «μπιτονάκι» των πλέον αδυνάτων συμπολιτών θα «πιάσει» ή και θα ξεπεράσει το 1 ευρώ ανά λίτρο.

Στο μεταξύ, ασφυξία στους καταναλωτές – ειδικά της Δυτικής Μακεδονίας με τον βαρύ και παρατεταμένο χειμώνα – προκαλεί η μείωση κατά 50% της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης. Φέτος, τα 110 εκ. ευρώ που δόθηκαν πέρυσι, μειώνονται στα 55. Επίσης, όσο καθυστερεί η ανακοίνωση για τις λεπτομέρειες του μέτρου, ποιοι είναι οι δικαιούχοι, το ύψος της επιδότησης (πέρυσι ήταν 25 λεπτά ανά λίτρο) κ.λ.π., τόσο δεν θα δίνονται παραγγελίες, εκτιμούν οι πρατηριούχοι. Το μόνο θετικό είναι ότι «κρατά» ο καιρός και καθυστερεί κάπως ο χειμώνας.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας