Αρχική > Ελλάδα > ΠΑΝΣΕΚΤΕ: Τι προβλέπει ο Νομοθέτης για την ζωντανή μουσική στον εξωτερικό χώρο

ΠΑΝΣΕΚΤΕ: Τι προβλέπει ο Νομοθέτης για την ζωντανή μουσική στον εξωτερικό χώρο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΣτην προηγούμενη ενημέρωση για την χρήση μουσικής στον εξωτερικό χώρο είχαμε αναφερθεί στην δυνατότητα της επιχείρησης να χρησιμοποιεί έως 3 άτομα για ζωντανή μουσική.

Επεξηγούμε:

Το Υπουργείο Εσωτερικών με την Αρ. Πρωτ. 5951/24-02-2017 αναφέρει: Προκειμένου ο καταστηματάρχης να χρησιμοποιήσει μουσική σε υπαίθριο χώρο οφείλει να διαθέτει και να διατηρεί στο χώρο του καταστήματος, τεχνική έκθεση αρμοδίου μηχανικού συνοδευμένη από τοπογραφικό διάγραμμα στο οποίο θα αποτυπώνεται η θέση και η φορά των ηχείων. Η τεχνική έκθεσης θα αποδεικνύει ότι η επιχείρηση, έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ούτως ώστε η μέγιστη ηχοστάθμιση να είναι στα 80db. Η ως άνω διαδικασία συμπληρώνεται με το αποδεικτικό στοιχείο υποβολής γνωστοποίησης χρήσης μουσικής. Η μουσική στον εξωτερικό χώρο θα πραγματοποιείται από στερεοφωνικό μηχάνημα, χωρίς ενισχυτή μικρής έντασης για την δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας.

Σχετικά για την άδεια χρήσης μουσικής και γνωστοποίησης αναφέρονται στον Νόμο 4442/2016 άρθρο 36 παρ.1 άρθρο 30 παρ. 5,άρθρο 29 παρ. 1.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν ενισχυτές – μικροφωνικές εγκαταστάσεις για την μουσική σε εξωτερικό χώρο, η επιχείρηση μετατρέπεται σε κέντρο διασκέδασης, που σημαίνει τροποποίηση αδείας με βαρύ πρόστιμο. Υπ’ όψιν ότι η διαδικασία Αδειοδότησης των κέντρων διασκέδασης παραμένει ως έχει και αδειοδοτούνται με τον Νόμο 3463/2006 άρθρο 80 και την ΚΥΑ 31600/2013 ΆΡΘΡΟ 1,2,3 με βασικά χαρακτηριστικά, η ηχοστάθμιση να είναι από 80 db έως 1000 και να χρησιμοποιεί ζωντανή μουσική με ηλεκτρικές εγκαταστάσεις μικρόφωνο – ενισχυτές για παρουσίαση καλλιτεχνικών μουσικών προγραμμάτων.

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Γώγος: Κανονικά θα έπρεπε οι ανεμβολίαστοι να κάνουν rapid test για να ψωνίσουν στο σούπερ μάρκετ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στο ενδεχόμενο διενέργειας εργαστηριακών τεστ δύο φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους αναφέρθηκε ο καθηγητής και μέλος της ...