Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > ΠΑΝΣΕΚΤΕ «Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταστηματάρχες Εστίασης και Διασκέδασης για εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους έτσι ώστε να αποφεύγουν τα πρόστιμα»

ΠΑΝΣΕΚΤΕ «Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταστηματάρχες Εστίασης και Διασκέδασης για εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους έτσι ώστε να αποφεύγουν τα πρόστιμα»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Επείγουσα επιστολή με την οποία θέλει να ενημερώσεις όλους τους καταστηματάρχες Εστίασης και Διασκέδαδης για το τι ισχύει για εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους απέστειλε το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων και Καφετεριών έτσι ώστε να αποφεύγονται τα αυστηρά πρόστιμα.

 

Με την επιστολή ενημερώνονται τα καταστήματα για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 15 Ιουλίου σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και είναι  

 

Για τα καταστήματα εστίασης:

 

 1. Υποχρεωτικά θα δηλώνεται το κατάστημα ως ΑΜΙΓΕΣ ή ΜΕΙΚΤΟ.
 2. Ο χαρακτηρισμός του καταστήματος σε ΑΜΙΓΕΣ ή ΜΕΙΚΤΟ θα γίνεται σε πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ.
 3. ΔΕΝ θα υπάρχει ΟΥΔΕΝ κόστος από την χρήση της ψηφιακής εφαρμογής.
 4. Υποχρεούται ο καταστηματάρχης να τοποθετήσει στην Βιτρίνα της επιχείρησης, σε εμφανές σημείο, τον χαρακτηρισμό του καταστήματός τους σε ΑΜΙΓΕΣ ή ΜΕΙΚΤΟ.
 5. Στο ΑΜΙΓΕΣ κατάστημα θα δοθεί περισσότερο χωρητικότητα χρήσης τετραγωνικών, ενώ ΑΝΤΙΘΕΤΑ στο ΜΕΙΚΤΟ κατάστημα θα είναι περιορισμένος και με αυστηρούς κανόνες λειτουργίας.
 6. Το βάρος της ευθύνης και του ελέγχου για την είσοδο των πελατών στο ΑΜΙΓΕΣ ή ΜΕΙΚΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ βαραίνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη καταστηματάρχη.
 7. Στο ΑΜΙΓΕΣ κατάστημα δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα στους πελάτες και θα υπάρχει δυνατότητα οι πελάτες να είναι όρθιοι και όχι όλοι καθήμενοι.
 8. ΠΡΟΣΟΧΗ Οι εργαζόμενοι σε οποιαδήποτε θέση εργασίας στο ΑΜΙΓΕΣ κατάστημα θα φορούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μάσκα.
 9. Κλιματιστικό στο ΑΜΙΓΕΣ κατάστημα θα λειτουργεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
 10. Πελάτης ο οποίος δεν νομιμοποιείται να εισέλθει στο κατάστημα είτε στο ΑΜΙΓΕΣ είτε στο ΜΕΙΚΤΟ δεν θα του επιτρέπει την είσοδο ο καταστηματάρχης. Στην περίπτωση ΜΗ συμμόρφωσής του ειδοποιείται η Αστυνομία.
 11. Καταστηματάρχης ο οποίος δεν θα συμμορφώνεται με τους νέους κανόνες λειτουργίας ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ και ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ χώρων θα επιβάλλεται πρόστιμο και κλείσιμο. Τα Νέα μέτρα για τις παραβάσεις θα ανακοινωθούν εντός των ημερών.
 12. Ότι ισχύει για τους Έλληνες πελάτες ΙΣΧΥΕΙ για τους ξένους τουρίστες.
 13. Στο ΜΕΙΚΤΟ κατάστημα, κατά την είσοδο των πελατών, ισχύει μόνο το Rapid Test ή PCR και όχι Self test.
 14. Όταν οι εργαζόμενοι δεν είναι εμβολιασμένοι σε ένα covid free κατάστημα, θα πρέπει να φορούν μάσκα – γάντια και να υποβάλλονται σε τακτικά τεστ.
 15. Ο εμβολιασμός δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ. Κατά συνέπεια η πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλλει ΔΙΑΚΡΙΣΗ σε ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ και ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ.
 16. Ο έλεγχος των πελατών θα γίνεται σε μια ψηφιακή εφαρμογή στην οποία θα επιβεβαιώνεται η γνησιότητα του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή Νόσησης σε ΑΜΙΓΕΣ κατάστημα και σε Rapid test ή PCR για ΜΕΙΚΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.
 17. Έχει την δυνατότητα ο καταστηματάρχης να χαρακτηρίσει τον εξωτερικό χώρο του σε ΑΜΙΓΕΣ ή ΜΕΙΚΤΟ.

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί ούτε ΝΟΜΟΣ ούτε ΑΠΟΦΑΣΗ για τα ως άνω, που σημαίνει ότι θα υπάρξουν όχι μόνο αλλαγές αλλά και διευκρινήσεις για όλους διευκρινίσεις

 

 

Για τα καταστήματα διασκέδασης ισχύει ότι και για τα  ΕΣΤΙΑΣΗΣ απλά στο ΑΜΙΓΕΙΣ κέντρο διασκέδασης θα εξυπηρετούνται και όρθιοι πελάτες και θα ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ο χορός.

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Με λαμπαδηδρομία ξεκίνησαν απόψε οι εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης από το δημαρχείο Εορδαίας, οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή ...