Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Πανηγυρική αθώωση του εκδότη της Καστοριανής Εστίας Δημήτρη Ιατρίδη σε μήνυση του Πέτρου Σμιξιώτη (Όλα δέκα)

Πανηγυρική αθώωση του εκδότη της Καστοριανής Εστίας Δημήτρη Ιατρίδη σε μήνυση του Πέτρου Σμιξιώτη (Όλα δέκα)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Καταρρίφθηκε άλλη μία  προσπάθεια επιβολής κλίματος τρόμου στην ελευθεροτυπία, σε βάρος του εκδότη της Καστοριανής Εστίας, περί δήθεν συκοφαντικής δυσφήμισης,  ύστερα από μήνυση με αυτόφωρη σύλληψη που υπέβαλε ο  Πέτρος Σμιξιώτης (Ola Deka) εναντίον του. Με αφορμή το δημοσίευμα «κουμπαριά με… απευθείας ανάθεση» της 20/12/2017, που αφορούσε απευθείας ανάθεση έργου 4.000 ευρώ από τον πρώην περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη στον μηνυτή και κουμπάρο του για λογαριασμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι το δημοσίευμα αποσκοπούσε στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, για μία διοικητική πράξη του πρώην περιφερειάρχη και τα στοιχεία που παρατέθηκαν σε αυτό ήταν πέρα για πέρα αληθινά. Κατόπιν τούτου με πρόταση της κυρίας εισαγγελέως ανακηρύχθηκε αθώος σε όλα τα σημεία του κατηγορητηρίου ο εκδότης της Καστοριάς Εστίας Δημήτρης Ιατρίδης.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο αποδέχθηκε όλα τα πραγματικά γεγονότα που στοιχειοθετούν το δημοσίευμα και αφορούσαν την εντολή ανάθεσης με την ταυτόχρονη έκδοση εντάλματος πληρωμής την ίδια μέρα (18-12-2017) με την υπογραφή του πρώην περιφερειάρχη Θεοδώρου Καρυπίδη προς τον αποδέκτη Πέτρο Σμιξιώτη. Όπως αυτό αναρτήθηκε στο Διαύγεια της ίδιας μέρας στις 7 μμ όταν οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφέρειας δεν εργάζονταν!

Μετά τον μηνυτή Πέτρο Σμιξιώτη κατέθεσε ως μάρτυρας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας γούνας Δημήτρης Κοσμίδης ο οποίος στην κατάθεση του περιέπεσε σε αντιφάσεις που ουσιαστικά επιβεβαίωσαν το δημοσίευμα.

Ενώ έξοχη ήταν όπως πάντα η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξανδρου Λαουμτζή ο οποίος με αποδεικτικά στοιχεία αποδόμησε ένα προς ένα όλα τα σημεία του κατηγορητηρίου.

 

Πηγή: kastorianiestia.gr

Παρακαλώ να υπάρχει ΕΝΕΡΓΟΣ σύνδεσμος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team