Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Πανελλήνιες 2018: Το «ασανσέρ» των βάσεων – Πάνω η Νομική, κάτω Πολυτεχνικές και Ιατρική

Πανελλήνιες 2018: Το «ασανσέρ» των βάσεων – Πάνω η Νομική, κάτω Πολυτεχνικές και Ιατρική

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Πτώση στα Πολυτεχνεία και την Ιατρική, ανοδική τάση στη Νομική – Βαρόμετρο το νεοσύστατο Παν. Δυτικής Αττικής – Προεκλογική κατάργηση των Πανελληνίων με το νέο σύστημα, που δημιουργεί ΑΕΙ δύο ταχυτήτων.

Μεγάλη πτώση στις πολυτεχνικές σχολές, οριακή αύξηση στις Νομικές, ενδεχόμενη πτωτική πορεία στις Ιατρικές, πολύ μεγάλη άνοδος στα Παιδαγωγικά και μικρή πτώση στις στρατιωτικές σχολές είναι το τοπίο που διαμορφώνεται με τα μέχρι τώρα δεδομένα στις φετινές βάσεις εισαγωγής και προκύπτει από τα συγκριτικά βαθμολογικά στοιχεία των υποψηφίων και τα στατιστικά στοιχεία των βαθμών πρόσβασης των φετινών υποψηφίων στα πανεπιστήμια.

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα ώστε οι υποψήφιοι να οριστικοποιήσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία (η προθεσμία λήγει αύριο), συσκέψεις επί συσκέψεων γίνονται στο υπουργείο Παιδείας για τον χρόνο ανακοίνωσης του νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που θα βασίζεται στο απολυτήριο Λυκείου και στην κατάργηση των Πανελληνίων, ένα ζήτημα με σαφή προεκλογικό προσανατολισμό για το υπουργείο Παιδείας. Το σχέδιο που επιδεικνύει σπουδή να ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε αντίθεση με τους συμβούλους του, περιλαμβάνει πρόσβαση σε σχολές με βάση τον βαθμό απολυτηρίου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κατάργηση των Πανελληνίων θα αφορά τις Ιατρικές, τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία. Στις υψηλόβαθμες σχολές θα ισχύει εξέταση ακόμα και πανελλαδικού τύπου. Οπως εκτιμούν πανεπιστημιακοί κύκλοι, αυτό όμως θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πανεπιστήμια δύο ταχυτήτων. Στην ουσία δηλαδή η Γ’ Λυκείου θα εξελιχθεί σε προθάλαμο για τα πανεπιστήμια, καθώς το γενικό πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται στη Β’ Λυκείου.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team