Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Π. Καραλευθέρης: «Είναι γεγονός. Η ΔΕΗ κάνει συμμέτοχους τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των λιγνιτικών περιοχών, στο μεγάλο φωτοβολταϊκό της»

Π. Καραλευθέρης: «Είναι γεγονός. Η ΔΕΗ κάνει συμμέτοχους τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των λιγνιτικών περιοχών, στο μεγάλο φωτοβολταϊκό της»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Εμείς πάντως σας το είπαμε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΣΗΣ-πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΔΕΗ.

Να κοπούν οι επιδοτήσεις στις ΑΠΕ – Συμμετοχή των κατοίκων στα φωτοβολταϊκά στις λιγνιτικές περιοχές.

Είναι γεγονός.

Η ΔΕΗ κάνει συμμέτοχους τους εργαζομένους και τους κατοίκους των λιγνιτικων περιοχών, στο μεγάλο φωτοβολταϊκο της.

Για πρώτη φορά ιστορικά στα λιγνιτικα κέντρα, οι κάτοικοι θα συμμετέχουν σε υπεραξίες, που προέρχονται από την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια.

Έως τώρα τις υπεραξίες από την λιγνιτικη παραγωγή απολάμβαναν, μόνο δέκα επιχειρηματίες, δέκα προμηθευτές και οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ μέσα από τα ΝΟΜΕ.

Όπως βέβαια και όλοι οι επιχειρηματίες στον τουρισμό που έπαιρναν τσάμπα ρεύμα, χωρίς να θέλουν ούτε μια ηλεκτρική εγκατάσταση στις περιοχές τους.

Όσο για τα φωτοβολταϊκα, η τελευταία υπόσχεση ήταν, ότι θα κατασκευάζουμε μέρος των πάνελ και των μετρητών έως την ολοκλήρωση της κατασκευής τους.

Με αυτήν την κίνηση του και μπράβο του, ο πρόεδρος της ΔΕΗ αναγνωρίζει για μια ακόμη φορά, μετα το πρόσφατο μπόνους των €20.000, την προσφορά των εργαζομένων και των κατοίκων των ενεργειακών κέντρων, κάνοντας τους συμμέτοχους στην νέα εποχή.

Θα περιμέναμε ανάλογη κίνηση για συμμετοχή των κατοίκων και σε άλλες επενδύσεις, των ιδιωτικών φωτοβολταικων πάρκων, που θα χρησιμοποιήσουν προνομιακά, την γη της Δυτ. Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Η πραγματική απάντηση στην μεταλιγνιτική εποχή, είναι η δημιουργική συμμετοχή. Ιδού η Ρόδος λοιπόν.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Η Απολιγνιτοποίηση Και Οι Έλληνες-Μια έρευνα στις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο από το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Μέχρι το 2028 στην Ελλάδα θα έχουν πάψει να λειτουργούν εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από ...