Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Π. Κάλφας (πρόεδρος εστίασης Πτολεμαΐδας): «Δεν πάει άλλο-Ζητούμε άμεση στήριξη ΤΩΡΑ» – «Υπάρχει έξαρση τοπικά με κλειστή την εστίαση -Να τολμήσουν να πάρουν μέτρα όπου εμφανίζονται τα κρούσματα» -Ετοιμάζεται από κοινού έγγραφη διαμαρτυρία με το σωματείο Κοζάνης

Π. Κάλφας (πρόεδρος εστίασης Πτολεμαΐδας): «Δεν πάει άλλο-Ζητούμε άμεση στήριξη ΤΩΡΑ» – «Υπάρχει έξαρση τοπικά με κλειστή την εστίαση -Να τολμήσουν να πάρουν μέτρα όπου εμφανίζονται τα κρούσματα» -Ετοιμάζεται από κοινού έγγραφη διαμαρτυρία με το σωματείο Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email




subscribe!





Σε κοινή έγγραφη διαμαρτυρία με τους επαγγελματίες της εστίασης της Κοζάνης του Σωματείου ΕΡΜΗΣ, θα προχωρήσουν οι καταστηματάρχες του κλάδου της εστίασης της Πτολεμαΐδας, από κοινού με τον εμπορικό κόσμο, ζητώντας με επιστολή τους από τον περιφερειάρχη αλλά και τους τοπικούς φορείς άμεσα μέτρα στήριξης γιατί ματώνουν οικονομικά με τα απανωτά ολικά Lockdown τοπικά.

«Ζητάμε να μας καταλάβουν, περιφέρεια και βουλευτές. Αναμένουμε πράξεις άμεσα. Δεν πάει άλλο. Χρειαζόμαστε άμεση ενίσχυση γιατί οι λογαριασμοί τρέχουν και έρχονται συνέχεια», λέει στον «Π» ο Παναγιώτης Κάλφας, πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης Πτολεμαΐδας και αντιδήμαρχος Εορδαίας.

Ο κ. Κάλφας προσθέτει, επίσης, ότι ο κλάδος της εστίασης πειθαρχεί και τηρεί τα μέτρα, κάτι ότι τους υποδείξουν οι αρχές αλλά πολύ απλά «δεν πάει άλλο», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο κλάδος μας δεν έχει φως στον ορίζοντα. Υπάρχει μια τεράστια αβεβαιότητα».

«Οι συνάδελφοί μου θεωρούν ότι έχουν κρεμαστεί στα μανταλάκια ως οι μόνοι υπαίτιοι εξάπλωσης της πανδημίας. Φυσικά και υπάρχει κορωνοϊός και στην περιοχή μας έχει αυξητικές τάσεις, αλλά εμείς σαν κλάδος εστίασης έχουμε πειθαρχήσει σε ό,τι μας έχει πει η κυβέρνηση. Με την εστίαση κλειστή, τα κρούσματα αυξάνονται τοπικά. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να ψαχτούν και κάπου αλλού. Να δουν σε ποιους χώρους υπάρχουν κρούσματα και να πάρουν μέτρα», λέει με αγανάκτηση, τονίζοντας πως κρούσματα πλέον υπάρχουν πολλά με κλειστή εστίαση, ακόμη και σε χώρους εργασίας αλλά και στον χώρο της εκκλησίας. «Να τολμήσουν να κάνουν πράξη μέτρα άμεσα όπου εμφανίζονται κρούσματα», σημειώνει.

«Η εστίαση πληρώνει οικονομικά την κατάσταση αυτή. Πέρα από την επιστρεπτέα, δεν ακούγεται κάποιο άλλο μέτρο στήριξης», λέει επίσης, τονίζοντας πως χρειάζονται άμεσα μέτρα ειδικά για το Νομό Κοζάνης.

Μάλιστα η εστίαση τοπικά έχει πληγεί εκ νέου με τα lockdown και τον περιορισμό ωραρίου στις 6 το απόγευμα, ως αποτέλεσμα πολλά μαγαζιά εστίασης στην Πτολεμαΐδα να μην συνεχίζουν να λειτουργούν (με delivery κλπ), καθώς ήταν ασύμφορο να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Το Σωματείο Εστίασης «Ερμής» συναντήθηκε με τον Γιώργο Κασαπίδη- Αίτημα για ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων του κλάδου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τα αιτήματα του κλάδου της εστίασης μετέφεραν για άλλη μία φορά στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, τα ...